Business Resilience Masterclass

Betrek het topmanagement bij de resilience van uw organisatie

De ontwikkelingen in de maatschappij vereisen van overheid en bedrijfsleven een toenemende kennis op het gebied van Business Resilience. Schrijf u nu in voor een unieke Masterclass waarin u in vier interactieve sessies ontdekt wat de combinatie van Information Security (IS), Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM) voor de resilience in úw organisatie kan betekenen. Ter afsluiting vindt een Master Slot event in het Grand Kasteel Woerden plaats, waarvoor u één of meerdere introducees mag uitnodigen!

 

 

Unieke kans om ook úw top-management erbij te betrekken!

 

Business Resilience is een multidisciplinaire aangelegenheid, waarin onder meer de vakgebieden Information Security, BCM en Crisismanagement een belangrijke rol spelen. Een goed begrip van elkaars vakgebieden en heldere onderlinge communicatie, dragen bij aan het verkorten van hersteltijden en het beperken van schade. Wat is de perceptie van het C-level management van een organisatie op Risk Management en wie in de board neemt verantwoording voor de totale integrale weerbaarheid van de organisatie?

 

U bent als manager verantwoordelijk voor één of meerdere delen van het programma, Information Security (IS), Business Continuity Management (BCM) of Crisis Management (CM), of heeft deze ambitie. Tijdens elk van de eerste drie sessies wordt ingegaan op de huidige stand van zaken en ontwikkelingen van elk van de drie deelgebieden met een interactief element in de vorm van een actuele business case. In de vierde sessie verbinden we de drie-eenheid welke bijdraagt aan de Business Resilience binnen uw organisatie. Ook kijken we naar de ideale link met het bestuursniveau.

 

Het slot event is een unieke combinatie van een paneldiscussie met onze experts, een dosis humor en een fantastisch diner op een inspirerende locatie. Deelname aan dit slot event is voor uzelf én een introducé, bijvoorbeeld uw direct leidinggevende of eigenaar van één van de programmaonderdelen binnen de directie of het bestuur van uw organisatie. Voor u een unieke mogelijkheid om u te profileren en zaken bespreekbaar te maken. Na deze Masterclass bent u een volwaardig gesprekspartner voor eenieder die vragen of een mening heeft over de behandelde onderwerpen.

 

Doelgroep

 

• Managers en professionals in de werkgebieden IS, BCM en CM, die op de hoogte willen zijn van de huidige stand van zaken.

• Directieleden en bestuurders met deze onderwerpen in hun portefeuille.

 

Voorkennis

 

Tijdens de Masterclass is enige kennis van alle drie de onderwerpen een prettige bijkomstigheid, maar laat dit u er als geïnteresseerde professional niet van weerhouden om deel te nemen. Elke sessie start met een korte ‘introductie’ over het onderwerp.

 

Cursusmateriaal

 

Aan de deelnemers worden de getoonde slides ter beschikking gesteld in pdf formaat. Een deel van het materiaal kan Engelstalig zijn, echter de voertaal tijdens de sessies is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 

• Een leerzame uiteenzetting van de vakgebieden door ervaren experts
• Discussie en kennisuitwisseling met uw vakgenoten
• De slides van alle presentaties in pdf formaat.
• Koffie, thee, frisdrank, versnapering en diner gedurende de eerste vier sessies.
• Luxe diner, (fris)drank en humor op de inspirerende locatie van het slot-event.
• U ontvangt een Certificaat van deelname

 

Prijs

 

De prijs voor de exclusieve Masterclass bedraagt € 2.995,− exclusief BTW.

Master Slot Event: Wanneer u naast de inbegrepen introducé, graag nog een extra introducé wilt meenemen tijdens het slot evenement kunnen additionele entreekaarten worden aangeschaft à € 795,- per kaart.

Korting: Wanneer u na deze Masterclass één van de Expert opleidingen van de Security Academy gaat volgen ontvangt u hierop een korting van € 2.000,- . Hierdoor wordt uw investering in de Masterclass slechts € 995,-.

 

Praktische informatie

 

• Cursusduur: 5 wekelijks opeenvolgende middag/avondsessies
• Eerste vier sessies: 21 maart, 28 maart, 4 april en 11 april 2019 van 16.00 – 20.00 met een warme maaltijd te Woerden
• Master Slot Event 18 april 2019 op Kasteel Woerden : 16.00 – 22.00 inclusief diner

 

Opleidingsdata & inschrijven

 

Data Slot Event & inschrijven

Modules

 • Johan Bakker - CISSP, ISSAP, CPT

  “In veel organisaties vormen Business Continuity, Crisis Management en Information Security hun eigen silo’s. Ieder met een eigen functionaris, beleid, processen en procedures. In het gunstige geval vindt er onderling overleg en afstemming plaats, maar soms zelfs dat maar nauwelijks. En dat is jammer, een gemiste kans. Wanneer de drie disciplines informatie delen, nauw met elkaar samenwerken en op onderdelen zelfs integreren met betrekking tot zaken als business impact assessments, risk assessments, maatregelenimplementatie en incidentresponse, valt er veel winst te behalen. Zowel in efficiëntie als in effectiviteit, maar bovenal in de weerbaarheid van de organisatie. Ik heb er mijn ideeën over die ik graag met u wil delen en waar ik met u over van gedachten wil wisselen om te onderzoeken waar de kansen liggen."


  Johan is al meer dan 15 jaar werkzaam in het Information Security en Business Continuity vakgebied, als consultant, beleidsadviseur en tot 2012 als CISO van KPN. Sinds 2012 is Johan actief als zelfstandig consultant en docent. Hij is docent van een aantal CISSP modules en de module Organisatie van de ISME post-HBO opleiding. Johan is er van overtuigd dat theorie alleen van waarde is, wanneer deze in de praktijk gebracht kan worden op een wijze die past binnen uw organisatie. Het is daarom van groot belang dat u uw organisatie begrijpt, in termen van businessdoelen, drijfveren en cultuur.

 • Gert Kogenhop - ISO 22301, Finance, AT

  “Zoveel mensen, zoveel meningen over wat Business Continuity Management is … en wat niet. Ik laat u ervaren hoe dit in elkaar steekt, wat de relatie is tot Information Security en Crisismanagement onder de noemer Business Resilience en wie zich waarom, waar mee bezig houdt. De overeenkomsten en verschillen met risicomanagement is aan het einde van de sessie kristal helder. Belangrijk zijn vanzelfsprekend de laatste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten. Gezamenlijk gaan we vaststellen wat de kracht is van organisaties die voorbereid zijn op het onverwachte en die werken aan Business Resilience.”


  Gert heeft een achtergrond in Finance, HR, Operations, Logistiek en ICT o.a. als Regional Finance Director Northern Europe bij DELL en was werkzaam in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel ligt zijn focus op het zo optimaal mogelijk waarborgen van de bedrijfscontinuïteit voor alle mogelijke organisaties. Hij is eigenaar van bcm+, een consultancybedrijf op het gebied van Business Continuity Management onder andere gespecialiseerd in implementatie conform de norm ISO 22301. Elke opleiding die Gert verzorgt vertaalt de theorie naar de praktijk. Dat is voor elke deelnemer de grootste winst.

 • Michiel Kuethe - Crisismanagement, AT

  “Ik beoog te laten zien wat de allernieuwste ontwikkelingen binnen Crisismanagement zijn, vooral aan de hand van aansprekende voorbeelden. Crisismanagement binnen Business Resilience heeft alles te maken met de dynamiek tussen focus en perspectief. Te vaak en te veel wordt de nadruk primair op de focus gelegd (de details), zonder genoeg stil te staan bij wat de effecten in perspectief (het grotere ‘plaatje’, de consequenties) zijn. Hoe introduceer je dat binnen de organisatie? Ik kijk er naar uit!”


  Michiel is CEO van In the Picture BV, een organisatie gericht op crisismanagement & -communicatie en founding partner van de ITP Groep. Na zijn studies in Nederland en Amerika werkte Michiel ruim 6 jaar in diverse functies op de afdeling Marketing Communicatie bij Shell Nederland. Hierna stapte hij over naar de wereld van de reclamebureaus en werkte voor DMM/Result, PPGH/JWT en Saatchi & Saatchi. Vervolgens werd hij Algemeen Directeur van het Amsterdamse designbureau De Wit Coppenhagen. Michiel haalde tevens diverse nationale en internationale vakdiploma’s. In 1992 begon hij In the Picture, vanuit zijn overtuiging dat niet alleen de communicatie van de organisatie, maar vooral de organisatie van de communicatie het resultaat bepaalt! Doordat Michiel vanuit zijn eigen praktijk veel gevraagd wordt bij het beheersen van diverse crises en crisis-gerelateerde omstandigheden, kan hij vandaag doceren, wat hij gisteren live heeft meegemaakt. In de wijze van doceren/opleiden staan voor Michiel drie sleutelwoorden centraal, te weten: Ontdekken – Beleven – Ervaren. Alles in zijn opleidingen draait daarom!

   

 • Brenno de Winter - Hacker, beveiligings- en privacyexpert - Master Slot Event

  Brenno is een bekend hacker, beveiligings- en privacyexpert, die regelmatig in het parlement en media scherp, kritisch en oplossingsgericht problemen aankaart. Hij heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht, grotere incidenten ontleed en als onderzoeksjournalist onder andere de OV-chipkaart kraakte. Daarvoor werd hij uitgeroepen tot journalist van het jaar.

   

  In dit Master Slot Event gaan we in gesprek met elkaar, zowel de vakspecialisten als het bestuur van de organisatie: waar vinden we elkaar, waar vullen we elkaar aan? Hoe maken we beveiliging weer toegankelijk? Wat kunnen we van elkaar leren en bovenal: hoe vergroten we samen de weerbaarheid van de organisatie en onze samenleving?

 • Cursus informatie

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  Anderen bekeken ook

  Uw Internet Explorer versie is verouderd.

  Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

  Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.