Geert Vandenbranden

Geert Vandenbranden heeft een uitgebreide ervaring in ICT (23 jaar), Informatiebeveiliging (18 jaar) en Bedrijfscontinuïteit (14 jaar), op strategisch, tactisch en technisch niveau. In ’93 begon hij als een ICT-analist, gedistribueerde dienstenarchitect en middleware releasemanager bij een grote bank. Toen hij begon te werken voor een grote systeemintegrator, nam hij de rol aan van netwerkbeheerder en Windows-beveiligingsspecialist. Na een succesvolle Y2K-transitie profiteerde hij van zijn Windows- en netwerkbeveiligingservaring en begon hij te werken als Security Engineer en Consultant. Dit evolueerde snel naar Information Security Consultancy, met informatie over beveiligingsbeheer, bedrijfscontinuïteit en risicomanagementdiensten.
Naast deze adviesactiviteiten beheerde hij overeenkomstige competentiecentra, met hulpmiddelen, referentie-informatie, kennis, training en educatieve ondersteuning aan collega’s en klanten.

Geert is ook een actief lid van de Belgische NB in ​​ISO JTC1 / SC27, waarin hij zijn leidende normen en zijn eigen expertise op het gebied van informatierisico en veiligheidsbeheer verder ontwikkelt.

Vanwege zijn uitgebreide en brede ervaring binnen verschillende niveaus van de organisatie, is hij in staat om nuttige ondersteuning en verduidelijking te bieden aan verschillende doelgroepen. Geert biedt trainingen op het gebied van audits van informatiebeveiliging en trainingen voor beoefenaars, evenals relevante certificeringsporen (CISSP, CISSM, CISA).

Dankzij zijn brede ervaring is Geert in staat elk onderwerp met informatiebeveiliging te vertalen naar relevante informatie en begeleiding voor elke bedrijfsfunctie en rol. Hierdoor kan hij de cursussen die hij geeft, nuttig en relevant maken voor zijn studenten, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau.

Terug naar docenten overzicht