Project omschrijving

Jasper Rappard – CISSP, GICSP

Jasper Rappard heeft ruime ervaring als consultant in beschikbaarheid van complexe netwerken, processen en systemen. In IT/OT Security zijn de onderwerpen Asset Management en Health Check Assessments zijn focusgebieden. Sinds 2018 is Jasper werkzaam bij Applied Risk, medeverantwoordelijk voor de delivery van adviestrajecten en het ontwikkelen van methoden voor het beveiligen van Industrial Control Systems op technisch en organisatorisch vlak.

Kennisdelen is een van de vaardigheden die Jasper onlosmakelijk verbonden ziet met het succes van Cyber security initiatieven. “Je kunt niet beveiligen waarvan je het bestaan niet kent.” is een gevleugelde uitspraak binnen de industrie. Maar als je dan weet wat je hebt, is “Waartegen beveilig je het dan?” de volgende vraag.

Het begint allemaal met awareness. Weten wat er gebeurt en wat er mogelijk is, is de hoeksteen van een goed cyber security programma. Door het geven van trainingen werkt Jasper actief aan het vergroten van de awareness onder stakeholders op alle niveaus.

Jasper zet (samen met zijn collega-docenten) zijn ruime ICS/OT Security kennis in, liefst samen met de vaak zeer uiteenlopende proces-automatiseringskennis & praktijkervaring van de cursisten zelf, om het gewenste niveau van ICS/OT Security kennis als eindresultaat te halen.

Terug naar docenten overzicht