Ludo Claes

Ludo is een zelfstandige Information Security en Privacy Consultant, met meer dan 30 jaar ervaring in IT en dat vanuit verscheidene posities. Gedurende 12 jaar was hij CIO van z’n eigen software bedrijf en kwam terecht in het Informatiebeveiliging en Privacy domein als gevolg van de persoonsgegevens die verwerkt werden in de Saas oplossing die hij destijds op de markt heeft gebracht. Hij is houder van de volgende certificaten: CISSP, ISO27001 lead auditor, ISO22301 Lead implementer, Togaf 9 Enterprise Architectuur, en DPO.

Ludo geeft diverse informatiebeveiliging en privacy gerelateerde cursussen. Zijn cursussen zijn nooit een ‘death by powerpoint’. Persoonlijke ervaring en praktische inzichten zal hij vermengen met de inhoud van de cursus. Hij kan moeilijke materie op een eenvoudige manier uitleggen.

De cursisten zullen goed voorbereid worden op de informatiebeveiliging en privacy taken die hen te wachten staan bij hun bedrijf. Ze zullen leren aan de hand van levensechte voorbeelden en praktisch advies vanuit meer dan 30 jaar ervaring. Belangrijk is dat op het einde van de cursus, de deelnemers zichzelf zeker voelen, omdat ze de materie hebben begrepen en deze kunnen toepassen in hun dagelijkse opdrachten.

Terug naar docenten overzicht