Project omschrijving

Martijn Jansen – CISSP

Martijn Jansen heeft ruim 22 jaar ervaring als engineer, architect en consultant met het ontwerpen en implementeren van wereldwijde Managed Services, gebruik makend van zijn kennis op het gebied van IT Systemen, Infrastructuur, Cloud platformen en Information Security. Binnen IT/OT Security zijn (farmaceutische) manufacturing en openbaar vervoer zijn focusgebieden. Martijn was tot 2018 Chief Compliance Officer Europe van British Telecom Global Services. Sinds 2019 is Martijn werkzaam bij Applied Risk en is daar verantwoordelijk voor vormgeving en implementatie van diverse Industrial Cyber Security Services.

Rond het jaar 2000 heeft Martijn voor het eerst aan het vak van IT trainer mogen ruiken. Tegenwoordig is hij gastdocent op de Universiteit van Maastricht, faculteit Rechten, specialisatie Cyber Security, Incident Response/Risk Assessment. Daarnaast is hij hoofddocent van de ICS/SCADA Industrial Cyber Security Training voor de Security Academy. Verder ondersteund hij in het ICS security werkveld, als geregistreerd expert, de Europese Commissie met de implementatie van een EU-breed OT Cybersecurity Certification Framework op basis van NIS-EU.

Martijn gebruikt graag voorbeelden uit de Infrastructuur-, Data Center en Security Managed Services praktijk. Daarnaast gelooft hij dat Risk Assessments, Security- en Compliance-diensten, processen en componenten succesvol kunnen worden gebruikt, zolang zij primair de Business (Continuity) dienen.

Martijn zet (samen met zijn collega-docenten) zijn ruime ICS/OT Security kennis in, liefst samen met de vaak zeer uiteenlopende proces-automatiseringskennis & praktijkervaring van de cursisten zelf, om het gewenste niveau van ICS/OT Security kennis als eindresultaat te halen.

Terug naar docenten overzicht