Security Academy Nieuws

Nieuws over de Security Academy en blogs van docenten over het vakgebied Cyber Security en Governance

Veiliger met voorkennis

12-06-2015

Veiliger met voorkennis

Voor organisaties is het belangrijker dan ooit om te weten hoe ze de  steeds sneller ontwikkelende IT veilig kunnen benutten. Welke kennis is nodig om informatie veilig te houden? Die vraag beantwoordt Henk Jan van der Molen in onderstaand tweeluik.

In het eerste deel start ik met het besturingsparadigma als context voor informatiebeveiliging. Vervolgens geef ik aan wat de rol is van een systematische analyse om risico's goed in te schatten. In de conclusie van dit deel vat ik samen welke kennis organisaties meestal missen bij de invulling van risicomanagement.


In het tweede en laatste deel analyseer ik de kansen en risico’s van ontwikkelingen zoals de toenemende complexiteit en het voortdurend opschalen van organisaties en systemen. Ik schets tevens de invloed die kwantumcomputers kunnen hebben op de encryptie van data. Ik sluit af met een samenvatting welke kennis voor informatiebeveiliging nuttig is.

Download HIER deel 1

Download HIER deel 2

door Henk-Jan van der Molen   |  12-06-2015

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.