Security Academy Nieuws

Nieuws over de Security Academy en blogs van docenten over het vakgebied Cyber Security en Governance

EXIN en Security Academy kondigen wereldwijde samenwerking aan

02-02-2015

Partnership EXIN en Security Academy

De aankondiging volgt op de lancering van het EXIN-Secure Programming examen in december vorig jaar; ook een programma ontwikkeld in gezamenlijke samenwerking met Security Academy(www.securityacademy.nl). Dit examen heeft betrekking op de principes van het ontwerpen van veilige software. Het geeft opgeleide programmeurs de bevestiging dat ze in staat zijn, al vroeg in de ontwerpfase, om software te ontwikkelen die minder kwetsbaar is voor cyberaanvallen.
Met een EXIN Secure Programming certificaat wordt internationaal erkend dat de software development professionals de vereiste competenties bezitten om veilig (web) applicaties te kunnen ontwikkelen.

"Cyber Security incidenten vinden elke dag plaats, elk uur, elke seconde. McAfee schat dat de vermoedelijke jaarlijkse kosten van alleen cybercrime voor de wereldeconomie meer dan $ 400 miljard dollar in 2014 bedraagt. En dat bedrag stijgt. 
EXIN ziet een grote vraag naar kwalitatieve Cyber Security certificeringen in de IT-markt", zegt Bernd Taselaar, CEO van EXIN. "Ik ben dan ook erg blij om samen met de toonaangevende Security Academy een volledige portfolio van security certificeringen te ontwikkelen, waardoor professionals in staat zijn cyber bedreigingen te weerstaan. Ook het belang van het e-Competence Framework (e-CF) wordt onderschreven door zowel EXIN als Security Academy. Alle nieuwe EXIN cybersecurity certificeringen, inclusief Ethical Hacking en Secure Programming, zullen worden gebaseerd op de ECF principes. Met de ECF norm het vak wordt verder geprofessionaliseerd ".

Security en Cyber Portfolio
Het eerste nieuwe examen in dit framework is de EXIN Ethical Hacking Foundation certificering. Het zal betrekking hebben op de kennis die nodig is om te zoeken naar zwakke plekken in software en systemen, hierbij gebruikmakend van dezelfde methoden als een hacker, zodat deze kwetsbaarheden kunnen worden gerepareerd voor de release.

Het examen zal worden gevolgd door een Practitioner en een Expert examen. Certificering op dit kennisgebied geeft IT-professionals de bevestiging dat ze een expert kennisniveau bezitten op het gebied van hacking gerelateerde veiligheidsmaatregelen. Voor zakelijke en MKB-organisaties, garandeert het EXIN Ethical Hacking certificering dat hun systemen en software goed bestand zijn tegen cyberaanvallen.

"Deze uitgebreide set van Security training en onafhankelijke certificering is in lijn met onze visie als ervaren Security opleider: praktisch, werk-georiënteerd en op kwaliteit gericht," voegt Vincent Jentjens, CEO van Veiligheid Academy, toe.

Met de wereldwijde release van dit nieuwe examenprogramma versterken EXIN en Security Academy hun partnership in de voortdurende ontwikkeling op het gebied van Security en Cyber-programma's.
EXIN's Security & Cyber portfolio zal bestaan uit certificeringen op verschillende gebieden, waaronder:
• Secure Programming
• Ethical Hacken
• Information Security Management
• Business Continuity Management
• Cyber Crime Essentials
• Data Privacy

Alle examen programma's binnen EXIN's Security en Cyber Portfolio zijn vendor-neutral, onafhankelijk gevalideerd en beschikbaar voor alle partijen. De examens zijn wereldwijd verkrijgbaar, in meerdere talen en via meerdere examenkanalen.

Over Security Academy
Security Academy (www.securityacademy.nl)is een internationaal opleidingsinstituut met zijn wortels in Nederland. Het richt zich specifiek op het gebied van Information Security, Business Continuity Management (BCM) en Security Management. Vanuit een integrale visie op veiligheid worden ook cursussen zoals crisisbeheersing, crisiscommunicatie, privacy en fysieke veiligheid aangeboden. De programma's en cursussen zijn zo ontworpen dat elke cursus bestaat uit de juiste combinatie van theorie en praktijk.
Security Academy ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en biedt verschillende bacheloropleidingen. Gastdocenten zijn dagelijks in de praktijk betrokken bij de onderwerpen waarin ze lesgeven, zodat de programma’s gegarandeerd aansluiten bij de praktijk.
Verder is Security Academy de oprichter van Secure Software Framework, die nu is ondergebracht in de Secure Software Foundation.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.