Security Academy Nieuws

Nieuws over de Security Academy en blogs van docenten over het vakgebied Cyber Security en Governance

Winkelbeveiliging anno 2016

4 april 2016

In het verleden werden winkels vooral door beveiligingsbedrijven beveiligd waarbij er mensen bij de deur stonden in uniform. Daarnaast liepen er mensen in uniform door de winkel om te kijken of er geen producten werden gestolen. Was dit wel het geval werd hiertegen opgetreden. Het optreden gebeurde hoofdzakelijk naderhand. Dit zorgde voor veel extra werk en een negatieve sfeer in de winkel.

Door de jaren heen is er veel onderzoek gedaan waar we van kunnen leren. In plaats van het ouderwetse ‘signaleren en rapporteren’ kunnen we beter voorkomen dan genezen. We kunnen dit doen door op een soort gelijke wijze als predictive profiling te werk te gaan. Als we deze methode combineren met de uitkomsten van FBI en wetenschappelijke onderzoeken, ontstaat er een methode die gegarandeerd effectiever is. 

Deze methode hebben wij ‘Spotting Crime Indicators’ genoemd. Met deze methode is men in staat crimineel gedrag te spotten en de crimineel al aan te spreken nog voordat hij zijn criminele daad heeft gedaan. We voorspellen hiermee met hoge zekerheid wat de persoon die we in de gaten houden gaat doen. De basis van het gedrag van de mens wordt kort besproken. Hoe werken de hersenen? Wat kun je beïnvloeden en wat vooral niet? Waar komt vecht, vlucht en verstarringsgedrag vandaan en hoe uit zich dat in het dagelijks leven?

Verder wordt besproken hoe de interactie is tussen winkelpersoneel, management en beveiliging wanneer zij met elkaar deze methodiek gaan toepassen. 

Deelnemers leren in één dag hoe de methode werkt. Zij leren op welke indicatoren zij moeten letten en wat te doen als er indicatoren worden waargenomen. Waar andere opleidingen zich vooral richten op de IT kant van de organisatie wordt met deze trainingsdag de ‘menselijke’ kant in de schijnwerpers gezet.

Het effect van deze methode is dat het percentage derving drastisch zal dalen en de klanttevredenheid zal stijgen. Wilt u meer leren over deze methode? Misschien is de opleiding Analysing Crime Indicators dan wat voor u.

door Gerard van den Berg   |  4 april 2016

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.