PrivacyXpress 2017

In sneltreinvaart naar een privacy proof organisatie

Positieve maatschappelijke impact door digitale privacy.

vanaf de maand november rijdt de PrivacyXpress door ons land. Deze trein staat in het teken van Privacy en de Algemene Verordening Gegevensbescherming die vanaf 25 mei 2018 van kracht wordt.

 

Deze Verordening schrijft voor alle landen in de EU voor hoe op een verantwoorde wijze om te gaan met persoonsgegevens. De Verordening wordt vaak als een last beschouwd. Dat is jammer, want een goede zorg voor de privacy brengt verschillende positieve effecten teweeg: organisaties kunnen zich positief profileren. Privacy is niet alleen een kostenpost. Juist door privacy goed te regelen kan het vertrouwen van klanten, burgers, werknemers, patiënten én de handelswijze van de organisatie een positieve impuls krijgen. Hierdoor ontstaan meer mogelijkheden voor de positieve benutting van persoonsgegevens.

 

Tijdens de PrivacyXpress krijg je, in de dynamiek van een rijdende trein, interessante inzichten en tips door professionals van de Security Academy en PI.lab. Zij belichten de verschillende kanten van een verantwoorde omgang met persoonsgegevens in een tweedelige workshop.

 

Doelgroep

De PrivacyXpress is bedoeld voor medewerkers van organisaties die gebruik maken van persoonsgegevens in hun dienstverlening. Dat geldt onder andere voor de overheidsdienstverlening, de zakelijke en financiële dienstverlening, de zorg, de energiesector, de mobiliteitssector en voor organisaties die zich buigen over de veiligheid in de samenleving. De PrivacyXpress kan voor al deze organisaties een interessante aanpak bieden.

 

Er is geen specifieke voorkennis nodig om aan de PrivacyXpress deel te nemen. De combinatie van mensen met diverse achtergronden en uiteenlopende kennisniveaus zorgt voor een dynamische ervaring.

 

Programma

De PrivacyXpress bestaat uit twee wagons. In de ene wagon zal het PI.lab een programma verzorgen dat zich richt op de mens en maatschappij-dimensie van privacy, in de andere wagon zal de Security Academy zich richten op de technische en organisatorische dimensie van privacy.

Je doorloopt beide wagons van de PrivacyXpress om zodoende een volledig beeld van de mogelijkheden van een verantwoorde omgang met persoonsgegevens te verkrijgen. Professionals van PI.lab en de Security Academy zijn in deze wagons de begeleiders van deze experience, met onder meer:

 • Dialoog
 • Interactieve presentaties
 • Spelvormen
 • Privacy Pub Quiz
 • Prikkelende privacy stellingen

Kosten

De kosten bedragen € 695,- (exclusief € 174,81 servicekosten & BTW).

 

Inschrijven

Den Haag: 7 november van 9.00 tot 18.00

 

Den Haag: 8 november van 9.00 tot 18.00

 

Amsterdam: 14 november van 9.00 tot 18.00

 

Amsterdam: 15 november van 9.00 tot 18.00

Praktische informatie

 • 10% korting bij Security Academy: Koop je voor 1 september 2017 een ticket bij de PrivacyXpress, dan ontvang je 10% korting op een opleiding naar keuze bij de Security Academy. Na 1 september 2017 ontvangt je 5% korting. Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.
 • Certificaat: Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

 • Stations: Vertrek- en aankomststation zijn gelijk.
 • Catering: Voor een lunch en catering tijdens de pauzes wordt gezorgd.
   

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.