CISM® Preparation Course

Bereid u in 5 weken voor op het internationale CISM® examen

Inleiding

Tijdens de CISM-opleiding wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van security management. Na afronding van de opleiding heeft u een gedegen kennis van de 4 CISM-domeinen om deze in de praktijk te kunnen toepassen en bent u geheel voorbereid op het internationale CISM-examen.

 

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CISM-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CISM-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CISM-opleiding onderscheidt zich - naast de focus op het behalen van het examen - door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk. 

 

De CISM opleiding bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CISM-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt. Er wordt ook aandacht gegeven aan de Nederlandse/Belgische situatie.

 

Doelgroep

Deze CISM-opleiding is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om security management te implementeren en borgen in de organisatie. Bijvoorbeeld:

 • Consultants information security
 • Security managers die zich op tactisch niveau in de organisatie bezighouden
 • Coördinators information security
 • IT-auditors 

Voorkennis

Is dit een geheel nieuw vakgebied voor u, dan raden wij aan om eerst enkele cursussen op foundation level te volgen:

 

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan de Information Security Foundation opleiding te volgen voorafgaand aan deze opleiding. Twijfelt u over uw kennis? Wanneer u antwoord weet te geven op de vragen in het voorbeeldexamen beschikt u over voldoende voorkennis. 

 

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt. Ook deze kennis is te testen met behulp van het voorbeeldexamen.

 

De Information Security Foundation dient als springplank voor het onder de knie krijgen van de managementkant van CISM. Daarnaast is de IT-Security Foundation cursus speciaal ontwikkeld om de noodzakelijke technische kennis te verkrijgen. Deze cursussen zijn optioneel en maken geen deel uit van de CISM-opleiding.

 

Cursusmateriaal, examen en certificering

Het CISM-examen wordt afgenomen door ISACA en is niet bij de opleiding inbegrepen. Na succesvolle afronding van het CISM-examen kunt u, indien u voldoende werkervaring heeft, uw CISM titel bij ISACA aanvragen.

 

Dit CISM-examen is een theoretisch examen waarvoor veel parate detailkennis is vereist. Dit betekent dat er na de cursus nog veel tijd in de voorbereiding op het examen moet worden gestoken. De vermelde hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen is een minimum. De werkelijke belasting kan hoger zijn en verschilt sterk per persoon.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het officiële ISACA CISM cursusmateriaal 
 • Aanvullend cursusmateriaal (cursusslides, oefenvragen)
 • Proefexamen 
 • Catering

Bij de cursus zit NIET inbegrepen:

 • Het (Engelstalige) CISM-examen.
  Deelnemers dienen zich hiervoor zelf aan te melden via de website van ISACA. LET OP: een aantal weken voor het examen sluit ISACA de inschrijfmogelijkheid. Registreer u dus op tijd. De examendata zijn te vinden op de website van het ISACA.

Prijs

De cursusprijs bedraagt €3.450,− exclusief BTW.

 

Opleidingsdata & inschrijven Nederland

Opleidingsdata & inschrijven België

 

Modules

 • Module 1 - Information Security Governance

  Behandelt het organiseren van de inrichting en aansturing van de informatiebeveiligingsfunctie binnen de organisatie. Dit omvat: bepaling informatiebeveiligingsdoelen (in meetbare termen), het bepalen van de rollen en verantwoordelijkheden, het beschrijven van de huidige en de gewenste situatie, het uitvoeren van een gapanalyse die leidt tot een strategie om te komen tot de gewenste situatie, alsmede de vertaling daarvan naar een actieplan voor informatiebeveiliging; aan de slag!

 • Module 2 - Information Risk Management and Compliance

  Geeft inzicht in het formuleren van een risico management strategie, bijbehorende rollen en verantwoordelijkheden, bepaling van het risico management framework, uitvoeren risico-gapanalyse, beoordeling en behandelingsopties van risico’s, integratie met life cycle processen, het werken met baseline maatregelen, alsmede risico monitoring en communicatie.

 • Module 3 - Information Security Program Development and Management

  Betreft de vertaling van het in module 1 gemaakte actieplan naar een informatiebeveiligings- programma: bepalen programmadoelen, scope van het programma, uitvoeren gapanalyse huidige en gewenste situatie m.b.t. ontwikkeling en beheer van een IB-programma, aandacht voor IB-architecturen, beheertaken, operationele aspecten van programma-uitvoering, het belang van derde partijen, soorten maatregelen die geïmplementeerd kunnen worden, alsmede programma metrics en monitoring om de voortgang van de programma-uitvoering te bewaken.

 • Module 4 - Information Security Incident Management

  En wat als het onverhoopt fout gaat, als een incident uitgroeit tot een ramp? Er dienen incident respons doelen en procedures ontwikkeld te worden, een incident respons team dat ter zake kundig en getraind is, ook incident respons plannen, disaster recovery plannen en procedures. Die plannen dienen uitgebreid getest te worden. Er is nagedacht over uitwijk sites (hot, warm, cold, e.d.) en de gewenste hersteltijden zijn bepaald, zodat de business op tijd weer operationeel kan zijn. En na afloop van een calamiteit vinden diverse post-incident activiteiten plaats, zoals het zekerstellen van bewijsmateriaal en het opsporen van de hoofdoorzaak van de ramp.

 • Proefexamen

  De laatste lesdag wordt afgesloten met een uitgebreid Engels proefexamen, zodat u voor uzelf goed kunt beoordelen in hoeverre u al klaar bent voor het officiële examen.

 • Praktische informatie

  • Cursusduur: 5 lesdagen
  • Per week één lesdag zodat u voldoende tijd heeft de stof eigen te maken
  • Aanvullend cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden
  • Slagingsgarantie: Wanneer u de eerste keer niet slaagt, kunt u kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen zolang er beschikbare plaatsen zijn
  • Studiebelasting: 55 uur, als volgt opgebouwd
   Contacturen: 35 uur (vijf dagen van 8 uur, minus pauzes)
   Zelfstudie: 20 uur* verspreid over de gehele cursus (uitgaande van 4 uur per week)
   * Dit is de minimale hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen. Dit kan sterk verschillen per persoon.
  • U krijgt een kortingsbon waarmee u of een collega 10% korting krijgt op vervolgcursussen
  • Het officiële examen zit niet inbegrepen bij de cursus. U dient zichzelf hiervoor op te geven bij ISACA

  Cursus informatie

  7,93.95

  CISM® Preparation Course

  Score is gebaseerd op waarderingen van 107 cursisten

  3.9550

  Testimonials

  • Een prettige doelgrichte opleiding.Anoniem
  • Goede, pragmatische insteek van de opleiding.Anoniem
  • Goede opleiding om te zien wat het verschil is tussen theorie en praktijk. Brengt veel nieuwe inzichten voor de eigen werksituatie. Direct toepasbaar op eigen taken binnen securityAnoniem
  • De opleiding voldeed aan mijn verwachtingen. Anoniem

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  Anderen bekeken ook

  Uw Internet Explorer versie is verouderd.

  Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

  Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.