CRISC® Preparation Course

Bereid u in 5 weken voor op het internationaal CRISC® examen

Inleiding

Tijdens de CRISC-opleiding wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van Information Risk Management. Na afronding van de opleiding heeft u een gedegen kennis van de 4 domeinen om deze in de praktijk toe te kunnen passen en bent u geheel voorbereid op het internationale CRISC-examen.

 

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CRISC-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CRISC-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CRISC-opleiding onderscheidt zich - naast de focus op het behalen van het examen - door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.De CRISC-opleiding bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin de theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CRISC-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt.

 

Doelgroep

De CRISC-opleiding is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze cursus wordt u begeleid de examenstof eigen te maken zodat u het examen succesvol kan afronden.

 

Voorkennis

Is dit een geheel nieuw vakgebied voor u, dan raden wij aan om eerst enkele foundation level cursussen te volgen:

 

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan de Information Security Foundation opleiding te volgen voorafgaand aan deze opleiding. Twijfelt u over uw kennis? Wanneer u antwoord weet te geven op de vragen in het voorbeeldexamen beschikt u over voldoende voorkennis. 

 

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt. Ook deze kennis is te testen met behulp van het voorbeeldexamen.

 

Cursusmateriaal, examen en certificering

Het CRISC-examen wordt afgenomen door ISACA en zit niet bij de opleiding inbegrepen. Na succesvolle afronding van het CRISC-examen kunt u, indien u voldoende werkervaring heeft, uw CRISC titel bij ISACA aanvragen.

 

Dit CRISC-examen is een theoretisch examen waarvoor veel parate detailkennis is vereist. Dit betekent dat er na de cursus nog veel tijd in de voorbereiding op het examen moet worden gestoken. De vermelde hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen is een minimum. De werkelijke belasting kan hoger zijn en verschilt sterk per persoon.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • De officiële ISACA CRISC review manual (de "CRISC Review Manual" en het bijbehorende vragenboek "CRISC Review Questions, Answers, and Explanations Manual")
 • Aanvullend cursusmateriaal (cursusslides, oefenvragen)
 • Proefexamen 
 • Catering

Bij de cursus zit NIET inbegrepen:

 • Het (Engelstalige) CRISC-examen zit niet inbegrepen bij de cursus. Deelnemers dienen zichzelf hiervoor aan te melden via de website van ISACA. LET OP: Een aantal weken voor het examen sluit ISACA de inschrijfmogelijkheid. Registreer u dus op tijd. De examendata zijn te vinden op de website van het ISACA.

Prijs

De cursusprijs bedraagt €3.450,− exclusief BTW.

 

Opleidingsdata & inschrijven

Modules

 • Module 1 - IT Risk Identification

  De focus van Domein 1 is het identificeren van IT-risico's door het vaststellen en documenteren van deze risico's binnen en buiten de organisatie. Dit moet in lijn zijn met de ondersteuning van de bedrijfsdoelstellingen en de enterprise risk management (ERM) strategie.

 • Module 2 - IT Risk Assessment

  De focus van Domein 2 is het beoordelen van risico-scenario's, zodat waarschijnlijkheid en impact van de risico’s beter kunnen worden bepaald. Het evalueren van IT-risico’s is nodig om de invloed ervan op de bedrijfsdoelstellingen te kunnen bepalen en zal bijdragen aan een besluitvorming die rekening houdt met risico’s.

 • Module 3 - Risk Response and Mitigation

  De focus van het Domein 3 is het ondersteunen van de directie of het senior management in het nemen van de juiste beslissingen hoe met risico’s moet worden omgegaan. Het is van belang om de juiste opties hiervoor op hun effectiviteit te bepalen, zodat de risico’s in lijn met de bedrijfsdoelstellingen kunnen worden beheerst.

 • Module 4 - Risk and Control Monitoring and Reporting

  De focus van domein 4 is op het analyseren van alle informatie die nodig is om continu de effectiviteit in het beperken van de risico’s te kunnen bepalen, nieuwe risico’s te kunnen identificeren en dit alles te communiceren naar de stakeholders. IT-gerelateerde risico’s moeten voortdurend worden gemonitord en gerapporteerd aan alle relevante stakeholders.

 • Proefexamen

  De laatste lesdag wordt afgesloten met een uitgebreid Engels proefexamen, zodat u voor uzelf goed kunt beoordelen in hoeverre u al klaar bent voor het officiële examen.

 • Praktische informatie

  • Cursusduur: 5 lesdagen
  • Per week één lesdag zodat u voldoende tijd heeft de stof eigen te maken
  • Aanvullend cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden
  • Slagingsgarantie: Wanneer u de eerste keer niet slaagt, kunt u kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen zolang er beschikbare plaatsen zijn
  • Studiebelasting: 55 uur, als volgt opgebouwd
   Contacturen: 35 uur (vijf dagen van 8 uur, minus pauzes)
   Zelfstudie: 20 uur* verspreid over de gehele cursus (uitgaande van 4 uur per week)
   * Dit is de minimale hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen. Dit kan sterk verschillen per persoon.
  • U krijgt een kortingsbon waarmee u of een collega 10% korting krijgt op vervolgcursussen
  • Het officiële examen zit niet inbegrepen bij de cursus. U dient zichzelf hiervoor op te geven bij ISACA

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  Anderen bekeken ook

  Uw Internet Explorer versie is verouderd.

  Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

  Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.