Crisis Management Expert

Behaal het officiële Post-HBO registerdiploma en voer de titel S-CME

Onderdeel van het SECO-Institute S-CCMO certificeringsprogramma

Inleiding

Een crisis verandert onze vertrouwde wereld in een chaos. 'Business is not as usual anymore!'  De Crisis Management Expert opleiding leert u hoe u uw organisatie op tactisch en strategisch niveau voorbereidt op een eventuele crisis en de crisis in goede banen leidt.

 

Met de Post-HBO Crisis Management Expert certificering en internationaal erkende S-CME titel op zak bent u een officieel erkend crisismanager en toont u aan dat u het proces van crisismanagement in opzet, uitvoering en borging kunt aansturen en managen. U wordt opgeleid tot professional die kan optreden als volwaardige gesprekspartner tussen bedrijfsvoering en operatie. De opleiding heeft een perfecte mix van onderwerpen waarmee u voldoende kennis vergaart om zowel het crisisbeheersingsproces vorm te geven, de crisisorganisatie in te richten en te communiceren met de pers en de interne organisatie.


Doordat de lessen per week worden gegeven en er maximaal twee domeinen per week behandeld worden, is er voldoende gelegenheid om de informatie uit te diepen en u eigen te maken zodat u de lesstof in de praktijk ook daadwerkelijk kunt toepassen. Na 15 lesdagen wordt de opleiding afgesloten met een theoretisch examen en ontvangt u na goedkeuring van uw praktijkopdracht het Post-HBO diploma en de internationale titel S-CME.

 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich gaan bezighouden of reeds bezighouden met de coördinatie en sturing van informatiebeveiliging op tactisch en strategisch niveau in de organisatie:

 • Crisismanagers
 • Leden crisismanagementteam
 • Communicatie en persafdelingen 

Voorkennis

De Crisis Management Expert is een medior/senior-level opleiding. Een S-CMP certificaat of vergelijkbaar is aanbevolen voor u deelneemt aan deze opleiding.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële SECO-Institute cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het SECO-Institute officiële cursusmateriaal 
 • Het SECO-Institute online Crisis Management Expert examen
 • Registratie in het Post-HBO register Nederland
 • Catering

Examen en certificering

Expert level van de Crisis Management Certification track van SECO-Institute

De Crisis Management Expert opleiding is onderdeel van het SECO-Institute Cyber Security & Governance Certification program. De Crisis Management Expert opleiding is het derde level uit het Cyber Security & Certification program. Na het behalen van de Expert titel (S-CME) kunt u de S-CCMO titel aanvragen wanneer u over genoeg werkervaring beschikt.

 

Het officiële SECO-Institute examen wordt extern afgenomen en bestaat uit multiple choice vragen, open vragen en casussen. Hiernaast dient een praktijkgerichte afstudeeropdracht uitgevoerd te worden, waarin men moet laten zien het geleerde toe te kunnen passen.

 

Het officiële SECO-Institute examen wordt online afgenomen en bestaat uit multiple choice vragen, open vragen en casussen. Het examen zit inbegrepen bij de opleiding en hier vindt u meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat. Na succesvolle afronding van dit examen ontvangt u het certificaat "Crisis Management Expert" van het SECO-Institute en kunt u uw S-CME titel en digitale badge aanvragen. Als u vervolgens binnen een jaar het werkstuk succesvol afrond wordt u hierna in het register Post-HBO Nederland van het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION) ingeschreven.

Exameninformatie

 • Taal examen: Nederlands
 • Type examen: Online examen (u dient dit examen zelf te reserveren, hier vindt u meer informatie over hoe dit werkt)
 • Type vragen: 10 meerkeuzevragen, 6 open vragen en 2 cases
 • Examentijd: 180 minuten

Prijs

De cursusprijs bedraagt €9.950,− exclusief BTW. 

 

Opleidingsdata & inschrijven

Praktische informatie

 • Cursusduur: 15 lesdagen
 • Per week één lesdag zodat u voldoende tijd heeft de stof eigen te maken.
 • Het officiële SECO-Institute cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden
 • Het officiële SECO-Institute examen zit inbegrepen bij de cursus.
 • U krijgt een kortingsbon waarmee u of een collega 10% korting krijgt op vervolgcursussen
 • Studiebelasting: 208 uur, als volgt opgebouwd:
  Contacturen: 105 uur (vijftien dagen van 8 uur, minus pauzes)
  Zelfstudie: 60 uur verspreid over de gehele cursus (uitgaande van 4 uur per lesdag)
  Werkstuk: 40 uur
  Examenduur: 3 uur
 • Onderdeel van de Crisis Mangement certification track van het SECO-Institute
 • Officieel geaccrediteerd bij het CPION

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.