Application Security Testing

Leer applicaties te testen op veiligheid

Inleiding

Als u software ontwikkelt of test is er ongetwijfeld gesproken over beveiligingstesten. Een penetratietest die uitgevoerd wordt door een externe partij is vaak kostbaar en weinig effectief, moeilijk in te passen in de release planning en wordt uitgevoerd door mensen die niet de benodigde domeinkennis hebben voor de applicatie. Maar dit kan anders.

 

Wat als u de meest voorkomende beveiligingsproblemen zelf kan testen? Steeds meer organisaties voeren interne beveiligingstests uit. Of u nu deel uitmaakt van een interne software security group of de security champion bent binnen uw ontwikkelteam, deze training helpt u de vaardigheden te ontwikkelen om beveiligingstests te kunnen uitvoeren zodat u vaak voorkomende beveiligingsproblemen snel en vroegtijdig vindt.

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken krijgt met het ontwikkelen en testen van software. Denk hierbij aan software-ontwikkelaars, testers en ethical hackers.

Door middel van hands-on oefeningen leert u diverse professionele tools voor beveiligingstesten te gebruiken en problemen te vinden in een onveilige webapplicatie. U leert welke verschillende beveiligingstests er bestaan en wanneer welk type test het meest geschikt is. De oefeningen maken gebruik van de internationaal bekende OWASP Testing Guide en leren u hoe een beveiligingstest gestructureerd kan worden uitgevoerd. 

 

Voorkennis

Voor deze cursus is geen bijzondere voorkennis vereist. Affiniteit met software testen / ontwikkelen verdient echter wel de voorkeur.

 

Cursusmateriaal, examen en certificering

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag. 

 

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Cursusmateriaal 
 • Een exemplaar van de OWASP Testing Guide
 • Catering

Prijs

De cursusprijs bedraagt €1.295,− exclusief BTW.

 

Opleidingsdata & inschrijven

Modules

 • Module 1 - Overzicht van beveiligingstesten
  • Deze module legt uit welke soorten beveiligingstesten er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en in welke situatie u deze het best kunt toepassen.
 • Module 2 - Hands-on praktijk
  • Elk testteam krijgt een aantal oefeningen. Deze oefeningen leggen uit hoe de testtools werken en hoe op zoek te gaan naar specifieke problemen. De oefeningen verschillen in moeilijkheidsgraad en behandelen verschillende beveiligingsproblemen en testmethodes. Tijdens de oefeningen wordt u begeleid door een trainer.
 • Module 3 - Evaluatie
  • Na de oefeningen worden de resultaten en ervaringen van de teams besproken.
 • Module 4 - Inpassen in de SDLC
  • Alleen kunnen testen is niet voldoende. Het plannen en prioriteren van tests is minstens zo belangrijk om effectief te kunnen testen. Daarom is het nodig om te weten hoe beveiligingstests kunnen worden ingepast in het sofware-ontwikkelproces en welke voorbereiding nodig is om de tests te kunnen uitvoeren. We bespreken deze vragen aan de hand van het Framework Secure Software, dat hiervoor handvatten biedt.
 • Praktische informatie

  • Cursusduur: 2 lesdagen
  • Het officiële cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden
  • Studiebelasting 22 uur, als volgt opgebouwd
   Contacturen: 14 uur (twee dagen van 8 uur, minus pauzes)
   Zelfstudie: 8 uur verspreid over de gehele cursus (uitgaande van 4 uur per lesdag)

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  Anderen bekeken ook

  Uw Internet Explorer versie is verouderd.

  Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

  Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.