Secure Programming Foundation

Leer in 2 dagen de basisprincipes van secure programming

Onderdeel van het SECO-Institute S-CSSL certificeringsprogramma

Er is nog plaats

Inleiding

In de Secure Programming Foundation opleiding worden de basisprincipes geleerd van het veilig programmeren. In de opleiding ziet u welke mogelijke kwetsbaarheden in applicaties kunnen ontstaan en hoe u deze kunt vinden, maar nog belangrijker hoe deze kwetsbaarheden voorkomen kunnen worden. U leert aan de hand van een gestructureerde aanpak, gebaseerd op het Framework Secure Software, de basisvaardigheden voor het ontwikkelen van applicaties die echt veilig zijn. 

 

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren programmeur. Enige affiniteit met webtechnologie is gewenst. Met de Secure Programming certificering op zak wordt u internationaal erkend als secure software-ontwikkelaar en verhoogt u de marktwaarde van zowel uzelf als uw bedrijf. 

 

Voorkennis

Tijdens de Secure Programming Foundation opleiding wordt de basis van veilig programeren behandeld. Er is geen voorkennis nodig om aan deze foundation-level cursus deel te nemen.

 

Cursusmateriaal, examen en certificering

Secure Software Foundation level

De Secure Programming Foundation opleiding is onderdeel van het SECO-Institute Cyber Security & Governance Certification program. U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal. De Secure Programming Foundation opleiding is het eerste level uit het Cyber Security & Certification program, er zijn echter nog geen vervolgopleidingen beschikbaar binnen dit programma.

 

Het officiële SECO-Institute examen wordt extern afgenomen en bestaat uit multiple choice vragen, open vragen en casussen. Het examen zit niet inbegrepen bij de opleiding. Na succesvolle afronding van het examen ontvangt u het certificaat "Secure Programming Foundation" van het EXIN en kunt u uw digitale S-SPF badge aanvragen bij het SECO-Institute.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het SECO-Institute officiële cursusmateriaal
 • Gratis SECO-Institute S-SPF digital badge registratie (wanneer u slaagt voor het EXIN examen). Vraag dit zelf aan bij SECO-Institute
 • Catering

Bij de cursus zit NIET inbegrepen:

Prijs

De cursusprijs bedraagt €1.295,− exclusief BTW.

Modules

 • Module 1 - Introductie in Secure Programming

  Het inleidende deel bespreekt de problematiek van onveilige software. Waarom is dit een probleem en wat kunnen we doen om het op te lossen?

 • Module 2 - Software vulnerabilities

  Daarna kijken we hoe kwetsbaarheden in software ontstaan, hoe een aanvaller hier misbruik van kan maken en hoe we dit kunnen voorkomen. Als omgeving om dit te illustreren wordt webtechnologie gebruikt, maar de principes van veilig programmeren zijn ook toe te passen in andere omgevingen. Aan bod komen authenticatie en sessiebeheer, het afhandelen van gebruikersinvoer ter voorkoming van injectie-aanvallen zoals SQL-injectie en buffer overflows. Cross-site-scripting en het beveiligingsmodel van de browser ontbreken uiteraard niet.

 • Module 3 - Implementing security in software

  Vervolgens bespreken we het implementeren van autorisaties, logging en foutafhandeling. Een probleem dat hierbij niet vergeten wordt is denial of service. Beveiliging zou niet mogelijk zijn zonder het toepassen van cryptografie. De principes achter HTTPS en certificaten worden besproken en u leert hoe cryptografie op een veilige manier gebruikt kan worden voor opslag en transport.

 • Module 4 - Integrating security into the development process

  Ten slotte wordt kort besproken hoe security in het bouwproces kan worden geïntegreerd in de fases requirements opstellen, ontwerpen, coderen en testen.

 • Praktische informatie

  • Cursusduur: 2 opeenvolgende lesdagen
  • Het officiële SECO-Institute cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden.
  • EXIN examen zit niet inbegrepen bij de cursus
  • Studiebelasting: 22 uur, als volgt opgebouwd
   Contacturen: 14 uur (twee dagen van acht uur, minus pauzes)
   Zelfstudie: 8 uur verspreid over de gehele cursus (uitgaande van 4 uur per lesdag)
  • Onderdeel van de Secure Programming certification track van het SECO-Institute

  Data

 • Nederland, Woerden, Secure Programming Foundation - Data Editie 2
  29 mei 2018Nederland, Woerden€1295 Exclusief BTWEr is nog plaats
  inschrijven

  mei: 29,

  Laatste dag: 30 mei 2018

 • Cursus informatie

  7,73.85

  Secure Programming Foundation

  Score is gebaseerd op waarderingen van 51 cursisten

  3.8550

  €1295 Exclusief BTW

  2 cursusdagen

  Er is nog plaats

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  Anderen bekeken ook

  Uw Internet Explorer versie is verouderd.

  Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

  Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.