Dark Web Foundation

Leer in 2 dagen de basisconcepten van het Dark web, Tor en Blockchain.

Inleiding

 

In deze cursus wordt een duik in het Dark web genomen. Deze 2 daagse Foundation cursus biedt een inleiding tot de belangrijkste concepten zoals: Darknet, Tor, Blockhain, Bitcoin, Dark Markets en de opkomende economie van “criminaliteit as-a-service”. We laten zien wat nu eigenlijk het Dark web is, op welke technologieën het is gebaseerd en voor welke doeleinden het gebruikt wordt.

 

U heeft de termen Tor en Blockchain vast weleens voorbij zien komen. Deze technologieën bieden nieuwe mogelijkheden zoals specifieke FinTech innovaties, gebaseerd op blockchain of bitcoins. Journalisten, dissidenten en burgers in landen met minder democratische regimes, bezorgd over hun privacy en mensenrechten, kunnen met behulp van bijvoorbeeld Tor ongewenste censuur voorkomen.

 

Aan de andere kant vormen deze technologieën ook nieuwe (strafbare) bedreigingen. Online dark web markten zoals SilkRoute of AlphaBay gebruiken deze technologieën en maken anonieme handel van illegale goederen en diensten mogelijk. Het zijn niet alleen de nieuwe criminele bedrijfsmodellen van dark markets die afbreuk doen aan onze samenleving, maar de mogelijkheden voor handel in illegale wapens en vervalste documenten kunnen ook het terrorisme vergemakkelijken. Op basis van deze technologische ontwikkelingen, ontwikkelt zich een as-a-service-economie van criminele diensten, die uitermate bedreigend is.

 

Deze 2 daagse cursus is oorspronkelijk ontwikkeld door TNO-het Nederlands Instituut voor toegepast wetenschappelijk onderzoek – voor belanghebbenden in de nationale veiligheid. Het biedt zowel theoretische kennis als praktische opdrachten om voldoende kennis van de belangrijkste concepten en technologieën op te doen.

 

Doelgroep

 

Voor zowel technische als niet technische security specialisten is deze opleiding interessant. U krijgt inzicht in potentiële dreigingen die ontstaan buiten het gezichtsveld van ons allen en die van grote impact kunnen zijn op uw business. 

 

Voor belanghebbenden in de nationale veiligheid (politie, justitie, defensie, etc.) is deze Foundation cursus interessant om kennis te maken met nieuwe manieren van criminaliteit.

 

Voorkennis

 

Tijdens de Dark Web Foundation opleiding wordt de basis van dit onderwerp behandeld. Hierbij is het wenselijk dat u een aantal basisbegrippen omtrent IT kent. Verder is er geen voorkennis nodig om aan een foundation-level cursus deel te nemen.

 

Cursusmateriaal

 

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële SECO-Institute cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands.

 

Bij de cursus is het volgende inbegrepen:

 

• Het SECO-Institute officiële cursusmateriaal
• Een gratis aan te vragen "S-DCF" digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen (meer informatie)
• Catering

 

Bij de cursus is het volgende niet inbegrepen:

 

• Het SECO-Institute online Darkweb Foundation examen

 

Examen en certificering

 

De Dark Web Foundation opleiding is onderdeel van het SECO-Institute Cyber Security & Governance Certification program. De Dark Web Foundation opleiding is het eerste level uit het Cyber Security & Certification program. De vervolgopleiding is de Dark Web Practitioner opleiding.

 


Het SECO-Institute examen wordt extern afgenomen door SECO-Institute en bestaat uit multiple choice vragen. Het examen zit niet inbegrepen bij de cursus. Na succesvolle afronding van het examen ontvangt u het certificaat " Dark Web Foundation" en kunt u uw digitale S-DCF badge aanvragen bij SECO-Institute.

 

Exameninformatie

 

• Taal examen: Engels
• Type examen: Online examen (u dient dit examen zelf te reserveren, hier vindt u meer informatie over hoe dit werkt)
• Type vragen: 40 meerkeuzevragen
• Examentijd: 60 minuten

 

Prijs

 

De cursusprijs bedraagt €1.295,− exclusief BTW.

Praktische informatie

• Cursusduur: 2 opeenvolgende lesdagen
• Het officiële SECO-Institute cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden
• SECO-Institute examen zit niet inbegrepen bij de cursus

Studiebelasting: 22 uur, als volgt opgebouwd
Contacturen: 14 uur (twee dagen van acht uur, minus pauzes)
Zelfstudie: 8 uur verspreid over de gehele cursus (uitgaande van 4 uur per lesdag)
• Onderdeel van de Darkweb certification track van het SECO-Institute

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.