Informatie

  • 2 opeenvolgende cursusdagen

  • 8 uur zelfstudie

  • €1.395,- exclusief BTW

Inschrijven

Is dit de cursus voor u?

Wanneer u niet zeker bent van uw keuze, kunt u studieadvies aanvragen.

Opleidingsadvies

Voor wie

  • U zet uw eerste stappen in de wereld van de AVG of GDPR en u wilt graag meer kennis opdoen

  • U heeft te maken met privacygevoelige informatie en wilt leren wat er van u verwacht wordt

  • U wilt adequaat advies kunnen geven over hoe er met persoonsgegevens moet worden omgegaan

Privacy & Data Protection Foundation course

Inleiding

Vanaf 24 mei 2016 is de General Data Protection Regulation (GDPR), of in het Nederlands de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), van kracht. Vanaf 25 mei 2018 is het dan ook voor elk bedrijf verplicht om aan deze wet- en regelgeving te voldoen.

Privacy wet- & regelgeving (o.a. de AVG/GDPR) is voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat uw organisatie daar op de juiste manier mee omgaat.

In deze cursus krijgt u aan de hand van praktijkvoorbeelden een overzicht van de rechten en plichten van uw organisatie (en van diegenen waarvan u persoonsgegevens verzameld heeft) zodat u in uw eigen omgeving adequaat advies kunt uitbrengen over hoe er met persoonsgegevens dient te worden omgegaan.

Doelgroep

De cursus Privacy & Data Protection Foundation is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken krijgt met het verzamelen, bewerken of beheren van persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Aankomend privacyfunctionarissen
  • Medewerkers in een call center, helpdesk of administratieve afdeling
  • Accountants
  • Financieel professionals

Voorkennis

Tijdens de cursus Data Protection Foundation wordt de basis van data protectie behandeld. Er is geen voorkennis nodig om aan deze instapcursus op foundation niveau deel te nemen.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

Bekijk hier de sample van het door SECO-Institute ontwikkelde cursusboek.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Een gratis aan te vragen “S-DPF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen
  • Het SECO-Institute online Privacy & Data Protection Foundation examen
  • Een heerlijke lunch

Wanneer u deze cursus in combinatie met de vervolgcursus Privacy & Data Protection Practitioner boekt, ontvangt u 10% korting op het totaalbedrag. Wilt u van deze korting gebruik maken, voer dan de volgende code in bij het kortingsveld: “AR-Combi”.

Leerdoelen verspreid over de hele cursus

  • Candidates can recall the historical and legal context of European privacy and data protection legislation and the General Data Protection Regulation (GDPR)
  • Candidates can define the essential terms and concepts employed in the GDPR
  • Candidates can describe the GDPR’s material and territorial scope
  • Candidates know what information the GDPR applies to
  • Candidates know what activities the GDPR applies to
  • Candidates know in what situations the GDPR applies within and outside the EU/EEA
  • Candidates understand the main provisions of the GDPR and their consequences for individuals and businesses
  • Candidates can describe the general principles that govern the processing of personal data
  • Candidates can describe restrictions on the processing of personal data
  • Candidates can describe the obligations of controllers and processors
  • Candidates can describe how compliance with the GDPR can be demonstrated to the supervisory authority
  • Candidates understand the consequences of non-compliance
  • Candidates know where they can find additional informationabout specific provisions

Examen & Certificering

De cursus Privacy & Data Protection Foundation is het eerste niveau van het SECO-Institute Cyber Security & Governance Certification program en is de voorloper van de cursus Privacy & Data Protection Practitioner.

Het SECO-Institute examen wordt extern afgenomen door SECO-Institute en bestaat uit multiple choice vragen. Na succesvolle afronding van het examen ontvangt u het certificaat “Privacy & Data Protection Foundation” en kunt u uw digitale S-DPF badge aanvragen bij het SECO-Institute.

Exameninformatie

  • Taal examen: Engels
  • Type examen: online-examen (u dient dit examen zelf te reserveren)
  • Type vragen: 40 meerkeuzevragen
  • Examentijd: 60 minuten
Klik hier voor meer informatie

Privacy & Data Protection Foundation docenten

De Security Academy zet enkel docenten in uit de praktijk. Hieronder vindt u een overzicht van de docenten voor deze opleiding.

  • Cursustijden: 9.00 tot ongeveer 16:30. Om 8:30 staat de koffie klaar.

  • Lunch is inbegrepen en bestaat uit een buffet met o.a. verse broodjes. Heeft u allergieën of dieetwensen? Gelieve dit tijdig door te geven.

  • Locatie Nederland:
    De Bleek 11
    3447 GV  Woerden, Nederland
    Routebeschrijving

    Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, gratis parkeren achter het pand.

  • Locatie België:
    Antwerpen, de exacte locatie kan verschillen.
    Routebeschrijving

  • Bij deelname aan een cursus of opleiding gaat u akkoord met onze opleidingsvoorwaarden

Opleidingsdata Nederland

Opleidingsdata België