Informatie

 • 5 cursusmiddagen / avondsessies

 • €4.975,- exclusief btw *

Inschrijven

Voor wie

 • U bent nieuwsgierig naar wat de combinatie van Information Security (IS), Business Continuity Management (BCM), en Crisis Management (CM) kan betekenen voor resilience

 • U bent manager of professional in de werkgebieden IS, BCM en/of CM, en wil op de hoogte gebracht worden

 • Of u bent een directielid of bestuurder met dit onderwerp in uw portfolio

Business Resilience Masterclass

Inleiding

De maatschappelijke ontwikkelingen vragen van de overheid en van het bedrijfsleven een toenemende kennis op het gebied van Business Resilience. Schrijf u nu in voor een unieke Masterclass waarin u in vier interactieve sessies ontdekt wat de combinatie van Information Security (IS), Business Continuity Management (BCM) en Crisis Management (CM) voor de resilience in úw organisatie kan betekenen. Ter afsluiting vindt een Master Slot Event in het Grand Kasteel Woerden plaats, waarvoor u één of meerdere introducees mag uitnodigen.

Unieke kans om ook úw topmanagement erbij te betrekken!

Business Resilience is een multidisciplinaire aangelegenheid waarin onder meer de vakgebieden Information Security, Business Continuity Management en Crisis Management een belangrijke rol spelen. Een goed begrip van elkaars vakgebieden en heldere onderlinge communicatie, dragen bij aan het verkorten van hersteltijden en het beperken van schade. Wat is de perceptie van het C-level management van een organisatie op Risk Management en wie in de board neemt verantwoording voor de totale integrale weerbaarheid van de organisatie?

U bent als manager verantwoordelijk voor één of meerdere delen van het programma Information Security (IS), Business Continuity Management (BCM) of Crisis Management (CM). Gedurende de eerste drie sessies wordt aan de hand van een actuele business case per sessie de huidige stand van zaken van één van de genoemde deelgebieden behandeld. Tijdens de vierde sessie worden de deelgebieden IS, BCM en CM met elkaar verbonden tot een drie-eenheid die bijdraagt aan de Business Resilience van uw organisatie, waarbij ook wordt gekeken naar de ideale link met het bestuursniveau.

Het slot event op de vijfde dag is een unieke combinatie van de samenvatting van de eerdere sessies en het bediscussiëren in dit kader van enkele stellingen en beantwoorden van vragen. Daarnaast kunt u een dosis humor met een rauw randje en een groots diner op een inspirerende locatie verwachten. Deelname aan dit slot event is voor uzelf én een introducé, bij voorkeur uw directe leidinggevende of eigenaar van één van de programmaonderdelen binnen de directie of het bestuur van uw organisatie. Voor u een unieke mogelijkheid om u te profileren en zaken bespreekbaar te maken.

Doelgroep

Deze Masterclass is vooral geschikt voor:

 • Managers en professionals in de werkgebieden IS, BCM en CM die op de hoogte willen worden gebracht van de huidige stand van zaken.
 • Directieleden en bestuurders met deze onderwerpen in hun portefeuille.

Voorkennis

Tijdens de Masterclass is enige kennis van de werkgebieden IS, BCM en CM een prettige bijkomstigheid. Maar laat dit, als dit niet zo is, u er als geïnteresseerde professional niet van weerhouden om deel te nemen omdat elke sessie begint met een korte introductie van het onderwerp. Het niveau van deze masterclass is hbo.

Cursusmateriaal

Aan de deelnemers worden de getoonde slides ter beschikking gesteld in pdf-formaat. Een deel van het materiaal kan Engelstalig zijn, echter de voertaal tijdens de sessies is Nederlands.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • De slides van alle presentaties in pdf-formaat.
 • Koffie, thee, frisdrank, versnapering en diner gedurende de eerste vier sessies.
 • Luxe diner tijdens het slotevenement op een inspirerende locatie.
 • U ontvangt een certificaat van deelname

Prijs

De prijs voor de exclusieve Masterclass bedraagt € 4.975,− exclusief BTW.

Slot Event: Wanneer u naast de inbegrepen introducé graag nog een extra introducé wilt meenemen naar het slotevenement, kunnen additionele entreekaarten worden aangeschaft à € 975,- per kaart.

Johan Bakker

Johan Bakker – CISSP, ISSAP, CPT

“In veel organisaties vormen Business Continuity, Crisis Management en Information Security hun eigen silo’s. Ieder met een eigen functionaris, beleid, processen en procedures. In het gunstige geval vindt er onderling overleg en afstemming plaats, maar soms zelfs dat maar nauwelijks. En dat is jammer, een gemiste kans. Wanneer de drie disciplines informatie delen, nauw met elkaar samenwerken en op onderdelen zelfs integreren met betrekking tot zaken als business impact assessments, risk assessments, maatregelenimplementatie en incidentresponse, valt er veel winst te behalen. Zowel in efficiëntie als in effectiviteit, maar bovenal in de weerbaarheid van de organisatie. Ik heb er mijn ideeën over die ik graag met u wil delen en waar ik met u over van gedachten wil wisselen om te onderzoeken waar de kansen liggen.”

Johan is al meer dan 15 jaar werkzaam in het Information Security en Business Continuity vakgebied als consultant en beleidsadviseur, en tot 2012 als CISO van KPN. Sinds 2012 is Johan actief als zelfstandig consultant en docent. Hij is docent van een aantal modules van de CISSP® Preparation Course en van de module Organisatie van de Post HBO-opleiding Information Security Management Expert van SECO-Institute. Johan is ervan overtuigd dat theorie alleen van waarde is als deze in de praktijk gebracht kan worden op een wijze die past binnen uw organisatie. Het is daarom van groot belang dat u uw organisatie begrijpt in termen van businessdoelen, drijfveren en cultuur.

Gert Kogenhop

Gert Kogenhop – ISO 22301, Finance, AT

“Zoveel mensen, zoveel meningen over wat Business Continuity Management is en niet is. Ik laat u ervaren hoe dit in elkaar steekt, wat de relatie is tot Information Security en Crisis Management onder de noemer Business Resilience, en wie zich waar en waarom mee bezighoudt. De overeenkomsten en verschillen met risicomanagement zijn aan het einde van de sessie kristalhelder. Belangrijk zijn vanzelfsprekend de laatste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten. Gezamenlijk gaan we vaststellen wat de kracht is van organisaties die voorbereid zijn op het onverwachte en die werken aan Business Resilience.”

Gert heeft een achtergrond in Finance, HR, Operations, Logistiek en ICT (o.a. als Regional Finance Director Northern Europe bij DELL) en was werkzaam in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel ligt zijn focus op het zo optimaal mogelijk waarborgen van de bedrijfscontinuïteit in alle mogelijke organisaties. Hij is eigenaar van bcm+, een consultancybedrijf op het gebied van Business Continuity Management dat onder andere gespecialiseerd is de implementatie van de ISO 22310-norm. Elke opleiding die Gert verzorgt vertaalt de theorie naar de praktijk, en dat is voor elke deelnemer de grootste winst.

Michiel Kuethe

Michiel Kuethe – Crisismanagement, AT

“Ik beoog te laten zien wat de allernieuwste ontwikkelingen binnen Crisis Management zijn, vooral aan de hand van aansprekende voorbeelden. Crisis Management binnen Business Resilience heeft alles te maken met de dynamiek tussen focus en perspectief. Te vaak en te veel wordt de nadruk primair op de focus gelegd (de details) zonder genoeg stil te staan bij wat de effecten in perspectief zijn (het grotere ‘plaatje’, de consequenties). Hoe introduceer je dat binnen de organisatie? Ik kijk ernaar uit!”

Michiel is CEO van In the Picture BV, een organisatie gericht op Crisismanagement & -Communicatie en founding partner van de ITP Groep. Na zijn studies in Nederland en Amerika werkte Michiel ruim 6 jaar in diverse functies op de afdeling Marketing Communicatie bij Shell Nederland. Hierna stapte hij over naar de wereld van de reclamebureaus en werkte voor DMM/Result, PPGH/JWT en Saatchi & Saatchi. Vervolgens werd hij Algemeen Directeur van het Amsterdamse designbureau De Wit Coppenhagen. Michiel haalde tevens diverse nationale en internationale vakdiploma’s. In 1992 begon hij In the Picture vanuit zijn overtuiging dat niet alleen de communicatie van de organisatie, maar vooral de organisatie van de communicatie het resultaat bepaalt! Doordat Michiel vanuit zijn eigen praktijk veel gevraagd wordt bij het beheersen van diverse crises en crisis-gerelateerde omstandigheden, kan hij vandaag doceren wat hij gisteren live heeft meegemaakt. In de wijze van doceren/opleiden staan voor Michiel drie sleutelwoorden centraal: Ontdekken – Beleven – Ervaren. Alles in zijn opleidingen draait daarom!

Brenno de Winter – Hacker, beveiligings- en privacyexpert – Master Slot Event

Brenno is een bekend hacker, beveiligings- en privacyexpert, die regelmatig in het parlement en media scherp, kritisch en oplossingsgericht problemen aankaart. Hij heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht, grotere incidenten ontleed en als onderzoeksjournalist onder andere de OV-chipkaart gekraakt. Daarvoor werd hij uitgeroepen tot journalist van het jaar.

In dit Master Slot Event gaan we in gesprek met elkaar, zowel de vakspecialisten als het bestuur van de organisatie. Waar vinden we elkaar, waar vullen we elkaar aan? Hoe maken we beveiliging weer toegankelijk? Wat kunnen we van elkaar leren en bovenal: hoe vergroten we samen de weerbaarheid van de organisatie en onze samenleving?

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

Business Resilience Masterclass docenten

De Security Academy zet enkel docenten in uit de praktijk. Hieronder vindt u een overzicht van de docenten voor deze Masterclass.

 • Cursusduur: 5 wekelijks opeenvolgende middag/avondsessies

 • Locatie Nederland:
  De Bleek 11
  3447 GV  Woerden, Nederland
  Routebeschrijving

  Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, gratis parkeren achter het pand.

 • Bij deelname aan een opleiding gaat u akkoord met onze opleidingsvoorwaarden

Opleidingsdata

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is. Hier vindt u meer informatie over btw-vrijstelling.

Datum slotevenement