STAP-budget

€ 1.000,- subsidie op veel Security Academy opleidingen.

De Security Academy heeft recent de NRTO audit met goed gevolg doorlopen en zal binnenkort een STAP gecertificeerde opleider worden. U kunt dus vanaf vandaag bij ons het STAP-budget aanvragen bij veel opleidingen! De verwachting is dat het eerste tijdvak waar onze opleidingen aan mee doen, die van 1 september is. Dit onder voorbehoud van de verwerking bij het UWV.

STAP-Budget voor scholing en ontwikkeling

Wilt u een opleiding volgen om u verder te ontwikkelen, of uw positie in de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan is het STAP-Budget wellicht een mooi steuntje in de rug! Als werkende of werkzoekende kunt u nu gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Hiermee kunt u jaarlijks tot € 1.000,- subsidie aanvragen voor een opleiding. Op deze manier wordt het volgen van een opleiding een stuk goedkoper en zijn een aantal van onze opleidingen zelfs kosteloos te volgen!

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het doel van het STAP-budget is om mensen te helpen zich te ontwikkelen in hun loopbaan. Door het volgen van opleidingen kunt u specialiseren, meegroeien, stappen maken in uw carrière en omscholen naar een andere sector.

Voor wie is het STAP-budget?

 • U hebt eens per jaar recht op STAP-budget wanneer:
 • U ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt.
 • U werkt in loondienst, ondernemer bent of momenteel geen werk hebt.
 • U in Nederland woont.
 • U op het moment van aanvragen geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen ontvangt. U kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
 • U dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen
 • Er nog budget is vanuit de overheid.
 • U voor deze opleiding STAP-budget kunt krijgen (dit geldt voor vrijwel al onze cursussen).

Kijk op www.stapuwv.nl voor alle voorwaarden.

Wanneer vraag ik STAP-budget aan?

In 2022 wordt er 160 miljoen euro beschikbaar gesteld voor STAP aanvragen. Het budget is dus niet onbeperkt. Om te voorkomen dat alles in één keer wordt vergeven heeft de overheid vijf aanvraagtijdvakken gemaakt waarin je de subsidie kan aanvragen.

Uw opleiding dient minimaal 4 weken na aanvraag te starten én binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak. U kunt dus ruim van te voren aanmelden voor een opleiding, zo lang deze maar binnen de bovengenoemde tijdvakken begint.

Elke twee maanden start er dus een nieuw tijdvak. Is het budget op voor dat tijdvak? Probeer het dan bij de volgende.

Eerstvolgende mogelijkheden:

Inschrijven: 2 januari 2023 | Start opleiding: 2 februari t/m 31 mei 2023

Kies uw opleiding, cursus of training

Ga naar de opleiding of training die u wilt volgen en meld u aan via de Security Academy. In het inschrijfformulier kiest u “ja” bij de vraag of u STAP-budget wil gebruiken.

Wij verwerken uw inschrijving

Als u aan alle voorwaarden voldoet ontvangt u van ons het STAP-aanmeldingsbewijs, deze heeft u nodig voor uw STAP-aanvraag bij het UWV.

Vraag STAP-budget aan bij het UWV

Dien meteen na de start van het aankomende aanvraagtijdvak uw STAP-aanvraag in op het STAP-portaal van het UWV. Let op! Kies de juiste combinatie van cursus en aanbieder, de correcte opleider is Security Academy. U ontvangt van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Uw opleider verrekent het STAP-budget

Uw opleider ontvangt het STAP-budget van het UWV en verrekent dit met de opleidingskosten.

Populaire STAP-opleidingen

Het stapbudget kan uiteraard ingezet worden op al onze opleidingen. Echter bieden we graag een overzicht van de meest populaire opleidingen die bij ons met een STAP-budget worden aangevraagd. Te beginnen met een aantal opleidingen die volledig kosteloos zijn wanneer ze worden afgenomen in combinatie met deze regeling.

Kosteloze opleidingen in combinatie met STAP:

 • IPv6 Secure Implementation – leer wat IPv6 is, hoe het werkt, hoe veilig geïmplementeerd kan worden en welke security uitdagingen hiermee gepaard gaan.
 • Introduction to Ethical Hacking – leer begrijpen hoe hackers denken en waar zij hun informatie vandaan halen om beter zicht te hebben op bedrijfsrisico’s.
 • Cybersecurity Management Game – Leer middels een realistische game keuzes te maken omtrent budgetten, prioriteiten en middelen binnen een dynamisch vakgebied

Andere populaire opleidingen met STAP-korting:

 • Ethical Hacking Foundation – Maak kennis met het werkveld van de hacker en behaal het examen en internationaal erkend certificaat.
 • CISSP® Preparation Course – Leer de 8 CISSP®-domeinen in de praktijk toe te passen en bereid uzelf volledig voor op het nieuwe internationale adaptive testing CISSP®-examen.
 • CISM® Preparation Course – word opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van security management en ben volledig voorbereid op het examen.
 • Information Security Management Expert – de CISO opleiding, leer informatiebeveiligingsprocessen op strategisch niveau te ontwikkelen, implementeren, beheren, bewaken en verbeteren.

Heeft u een vraag over het STAP-budget? Neem dan contact met ons op!

Indien u vragen of opmerkingen heeft over het STAP-budget dan kunt u die via het onderstaande formulier stellen.