Applied Risk, gespecialiseerd in het versterken van de digitale beveiliging van vitale infrastructuur, gaat samen met de Security Academy de ICS/SCADA Cyber Security Essentials-training verzorgen. Gedurende deze training doen de deelnemers de broodnodige basis ICS-cyber security kennis op en leren de deelnemers meer over het beschermen van een ICS-omgeving, het toepassen van risicobeheersing in deze omgeving en het implementeren van good practices en normen. Onderdeel van de training is het herkennen van de verschillen tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT). De training richt zich op systeemintegrators, EPC-contractanten, SOC-managers, SCADA-architecten en managers en eigenaren van industriële en infrastructurele faciliteiten.

De tweedaagse cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om de basiskennis op te doen over hoe ze ICS (industriële controlesystemen) en SCADA (supervisory control and data acquisition) omgevingen zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen beveiligen. De eerste ICS/SCADA Cyber Security Essentials-trainingen vinden plaats op 28-29 november 2019 en 4-5 februari 2020.

De training is ontwikkeld en wordt gegeven door senior en principal consultants van Applied Risk, die stuk voor stuk veel kennis hebben op dit terrein. Auke Huistra, vice president Industrial Cyber Security Services bij Applied Risk, legt uit waarom deze samenwerking zo belangrijk is.  “Dit is de eerste keer dat we samenwerken met de Security Academy. Zij zijn een gerenommeerde aanbieder van cyber security trainingen, wij zijn expert op het gebied van ICS/SCADA Security. Die combinatie is een sterke. Wij zien beiden de noodzaak om ICS/SCADA security trainingen aan een breder publiek aan te kunnen bieden”, aldus Huistra. “Door de significante stijging in bedreigingen op het gebied van cyberveiligheid is er steeds meer vraag naar cursussen zoals deze. Daarom kijken we ernaar uit om nauw samen te werken met de Security Academy.”

Applied Risk

Naast de ICS/SCADA Cyber Security Essentials-training, wordt ook de Advanced ICS/SCADA  Hacking Training aangeboden. Met deze training ontwikkelt de deelnemer in twee dagen de vaardigheden om het OT domein te beschermen. Deze intensieve tweedaagse training is speciaal ontworpen voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van ICS/SCADA-systemen.

De deelnemers worden meegenomen in een deep dive training die concrete inzichten biedt in methodes om industriële omgevingen digitaal aan te vallen en daar een ongewenst effect te sorteren. Dit wordt gedaan aan de hand van real-life aanvalsscenario’s, waarbij industriële protocollen (bijv. OPC, Profinet, Modbus, DNP3, Ethernet / IP, MMS, WirelessHART en ISA100.11a) en systemen (bijv. PLCs, RTUs en SCADA systemen) de revue passeren. De cursisten leren op een effectieve manier hoe ze de cyber risico’s voor dit domein zo goed mogelijk kunnen beperken.

Rick Strijbos, directeur van de Security Academy: “Mooi om te zien dat de expertise van Applied Risk ten aanzien van OT security samen het de opleidingsexpertise van de Security Academy succesvolle, interessante en vooral praktijkgericht cursussen oplevert voor de professionele OT omgevingen.”

Geïnteresseerden kunnen zich registreren voor de ICS/SCADA Cyber Security Essentials-training via de website van de Security Academy. Voor meer informatie betreffende het registreren, klik hier. Voor meer informatie over ICS/SCADA Hacking Training,  klik hier


Over
Applied Risk

Applied Risk is een vertrouwde naam op het gebied van industriële cybersecurity. Het bedrijf richt zich specifiek op het beveiligen van infrastructuur die onmisbaar is voor de maatschappij. Door kennis van cybersecurity te combineren met ervaring op het gebied van operationele technologie kan Applied Risk op maat gesneden oplossingen bieden die eigenaren van installaties, systeemintegratoren en leveranciers ondersteunen bij het ontwikkelen, toepassen en onderhouden van digitaal weerbare activiteiten. Het in Nederland gevestigde Applied Risk helpt wereldwijd bij het beschermen van industriële processen in sectoren als olie en gas, energie, chemie, maakindustrie, waterbeheer, farmacie, gezondheidszorg, de maritieme sector en de transportsector. Zie ook www.applied-risk.com.

Over de Security Academy

De Security Academy, opgericht in 2007, is hét opleidingsinstituut in Nederland en België dat zich specifiek richt op de vakgebieden informatiebeveiliging, business continuity, privacy & data protection en crisismanagement. Zij bieden opleidingen op HBO-niveau voor (aankomende) beveiligingspecialisten die méér zoeken dan alleen vakinhoud. Het doel van de Security Academy is om getalenteerde en gemotiveerde mensen op te leiden tot professionals die als brug tussen management en operatie kunnen acteren. Zie ook: www.securityacademy.nl

Het  motto van de Security Academy is “Praktisch toepasbare kennis“.  Er is een sterk geloof  in opleidingen waarbij de praktijk een hoofdrol speelt.

Voor meer informatie:

De Security Academy
+31 (0)348 40 80 61
info@securityacademy.nl

Applied Risk / Stampa
+31-20-404-2630
appliedrisk@stampacommunications.com