Btw-vrijstelling, voor u interessant?

Omdat de Security Academy geregistreerd is bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) kunnen wij onze opleidingen btw-vrij aanbieden aan personen of organisaties die geen btw kunnen terugvorderen.

Er zijn twee mogelijkheden:

A: U/uw organisatie kan btw als voorbelasting aftrekken.

De meeste bedrijven kunnen btw van inkopen verrekenen met de af te dragen belasting. In dat geval betaalt u bij een cursusprijs van € 1.000 excl. btw een opslag van 21% btw. Deze btw kunt u aftrekken als voorbelasting bij de Belastingdienst. Alle vermelde prijzen op onze website zijn de prijzen exclusief btw.

B: U/uw organisatie kan geen btw als voorbelasting aftrekken.

Veel non-profit organisaties, overheden en financiële instellingen kunnen niet of verminderd btw als voorbelasting aftrekken. Dit werkt kostenverhogend en zou voor deze organisaties in principe betekenen dat een cursus van € 1.000 excl. btw in totaal € 1.210,- kost.

Wij bieden nu ook de keuze om een btw vrijgestelde cursus bij ons te volgen. Door u deze keuze te bieden, zijn wij genoodzaakt een kostendekkende correctie van 10% op de prijs in rekening te brengen. Dit heeft te maken met de verminderde btw aftrekbaarheid over onze investeringen. Zo betaalt u bij een cursusprijs van € 1.000 een totaalprijs van € 1.100 euro. Uw voordeel is in dit rekenvoorbeeld € 110,-. Globaal heeft u bij deze keuze dus ongeveer 10% voordeel.

Hoe geef ik mijn keuze aan?

Tijdens uw inschrijving kunt u aangeven welke optie uw voorkeur heeft.

  • Een factuur met 21% btw
  • Een factuur zonder btw, maar inclusief 10% btw-vrijcorrectie.

Voor opleidingen met btw krijgt u een factuur vanuit Security Academy Opleidingen B.V. (KvK 77242505, btw nr: NL860945923B01).

Wanneer u heeft aangegeven dat u een factuur wenst zonder btw, krijgt u een factuur vanuit Security Academy Trainingen B.V. (KvK 77242424, btw nr: NL860945868B01).

Meer weten over btw vrijstelling?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via onderstaand contactformulier.
Contactformulier

Let op: U bent er zelf verantwoordelijk voor of de gemaakte btw keuze terecht is! Check bij twijfel altijd bij uw accountant of bij de Belastingdienst.