Persbericht

Cybersecurity Expert Fox-IT en opleider Security Academy bundelen krachten

Delft/Woerden, datum 03-02-2021

Security Academy en Fox-IT gaan samenwerken in het aanbieden van opleidingen op het gebied van cyber security. De visies van beide gerenommeerde aanbieders (“Praktisch toepasbare kennis” en “For a more secure society”) sluiten goed aan bij de behoefte aan hoogwaardig opgeleide professionals.

Per 1 februari is begonnen met het openstellen van elkaars portfolio aan de bestaande relaties en de markt. Daarnaast zullen experts van Fox-IT worden ingezet bij de cursussen van de Security Academy.

In een volgende fase zullen beide opleidingsportfolio’s worden geïntegreerd en nieuwe cursusonderwerpen en -titels worden geïntroduceerd.

De behoefte in de markt aan goed opgeleide deskundigen groeit met de toenemende afhankelijkheid van IT en de dreigingen die onder meer door cybercriminaliteit ontstaan. De samenleving is gediend met een breed en specialistisch aanbod, waarbij de kennis wordt overgedragen door experts met praktijkervaring én didactische kwaliteiten.

Hans Valkenhoff (Manager Academy bij Fox-IT): “Wij zijn blij met deze bundeling van krachten. De schaalbaarheid en slagkracht van Security Academy is een goede basis om onze experts optimaal in te zetten om de maatschappij veiliger te maken. Met hen kunnen we onze expertise maximaal benutten”.

Rick Strijbos (Managing Director bij Security Academy): “Vanuit onze visie dat experts uit de praktijk de beste leermeesters zijn, zijn wij ontzettend blij met deze samenwerking. Fox-IT heeft top-experts en wij hebben veel opleidingservaring op verschillende niveaus in huis. De bundeling van deze krachten geeft de markt wat er nu nodig is: Top-deskundigen voor wie kennis delen een roeping is. Zo kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige praktisch toepasbare kennis.”

Over Fox-IT

Fox-IT is onderdeel van de NCC Group, wereldwijd expert op het gebied van cybersecurity. NCC Group helpt bedrijven om hun organisatie, merk, gevoelige informatie en reputatie te beschermen in een wereld waarin steeds meer dreigingen op de loer liggen.

De producten en diensten van NCC Group bieden organisaties van overal ter wereld niet alleen de wetenschap dat hun business dag en nacht beschermd is tegen cyberdreigingen, maar ook de gemoedsrust dat hun continuïteit en beschikbaarheid zijn gewaarborgd.

Ruim 2.000 NCC Group-professionals beschermen meer dan 15 .000 klanten vanuit kantoren over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Fox-IT is gevestigd in Delft, NCC Group heeft haar hoofdkwartier in Manchester.

Meer informatie: www.fox-it.nl

Over de Security Academy

De Security Academy, opgericht in 2007, is het opleidingsinstituut in Nederland en België dat zich specifiek richt op de vakgebieden informatiebeveiliging, business continuity, privacy & data protection en crisis management. Het motto is “Praktisch toepasbare kennis“. In de Corona-crisis was men binnen een dag volledig overgeschakeld op online learning en heeft thans een flex-concept waarbinnen optimale keuzevrijheid voor klassikaal of online aanwezigheid gecombineerd wordt. De Security Academy is de initiator van SECO-Institute.

Meer informatie: www.securityacademy.nl

Contactpersoon voor de pers, voor Fox-IT

  • Maarten Slootmaekers
  • Communicatie & PR
  • M: +31 (0) 6 29 45 48 42
  • E: maarten.slootmaekers@fox-it.com

Contactpersoon voor de pers, voor Security Academy:

  • Giel van Kuijk
  • Marketing & Communication Manager
  • M: +31 (0)6 13 42 24 59
  • E: giel.van.kuijk@securityacademy.nl

Bekijk hier de Fox-IT opleidingen op onze website

Wilt u onze Security Academy Update eens in de 2 maanden in uw mailbox ontvangen?

Laat dan via onderstaande knop uw gegevens achter.

Ontvang onze updates