Andrea Krush

Met een passie voor (informatie)technologie begon Andrea haar carrière in IT vanuit het onderwijs. Als onderwijskundige studeerde ze de inzet van technologie in leeromgevingen. Na haar studie, ging ze aan het werk als IT’ er. Haar professionele ervaring omvat verschillende rollen in de informatietechnologie, met een focus op informatiebeveiliging en cyber security sinds 2011. Andrea heeft verschillende functietitels gehad (CISO, lead/senior ISO, Information Security Manager) en heeft zich in die functies vooral gericht op het verbeteren van de security maturiteit van de organisaties waar zij voor heeft gewerkt.

Andrea geeft dag 4 van de opleiding Information Security Management Expert. Andrea is als docent en professional bevlogen: ze houdt van wat ze doet en brengt haar enthousiasme over aan de groep. Leren van elkaar is ook een kernelement in haar lessen: zowel voor de deelnemers onderling als voor de docent. Andrea neemt wat mee de klas in maar leert ook tijdens elke les net als de deelnemers.

Information Security is een maatschappelijk relevant onderwerp. De impact van information security vraagstukken groeit en hiermee de noodzaak om information security rollen toekomstbestendig te maken. Toekomstbestendigheid wordt vaak binnen information security bekeken vanuit een technologische perspectief, maar juist toekomstbestendig leiderschap is nodig om de ontwikkelende vraagstukken van information security te blijven beantwoorden.  Andrea gelooft hierbij in een multi-disciplinaire aanpak: leren van veel verschillende beroepsgroepen en good practices aanpassen voor information security.

Andrea vindt het vooral belangrijk dat deelnemers de klas uitgaan met een tas vol praktische bagage en inspiratie om hun werk bij hun organisatie verder te brengen. Theorie is de onderbouwing, maar dit moet een werkelijk bijdrage kunnen leveren aan het dagelijkse werk. Hoe pas je de theorie toe en maak je het bruikbaar?

Samen met de deelnemers gaat Andrea opzoek naar het antwoord!