David Callebaut

David heeft meer dan 20 jaar ervaring als Information Security specialist. Hij heeft verschillende CISO functies bekleedt o.a. bij Delhaize Group, BNY Mellon, Brussels Airlines en Jan De Nul. David is van opleiding IT’er maar vond snel de weg naar de wondere wereld van cybersecurity waar hij sindsdien in blijven vertoeven is. Hij is managing partner van een consultancy bedrijf van Information Security specialisten. Governance, Risk & Compliance is zijn favoriet speelveld.

David heeft als gastpreker al opgetreden voor verschillende evenementen waaronder de Privacyproef (2018), GDPR salon (2018, 2019) en het Belgian Cyber Security Convention in 2019. Daarnaast heeft hij al gastles gegeven aan de Antwerp Management School voor de Master Class Information Security aan de Solvay Business School bij het Executive Master in Information Security. Zijn focus is steeds een pragmatische aanpak en vertaling van de theoretische materie van Information Security.

Het continu bijleren is voor iedereen die in aanraking komt met (cyber) security belangrijk. Daarbij hoort ook de nodige skills om de doelstellingen als cyber expert tot een succes te brengen. De manier om van een expert naar een leader te gaan en alle stakeholders tevreden te houden is wat deze opleiding relevant maakt voor de ingeschrevenen.

David vind een open dialoog en het niet najagen van soms sterk verankerde ideeën belangrijk. Zijn devies: niemand heeft de waarheid in pacht en staat steeds open voor respectvolle discussie van de verschillende zaken die in de opleiding gebracht worden.