Theo Heinsbroek

Theo Heinsbroek is eigenaar van SeKuRiGo b.v. SeKuRiGo helpt al ruim 10 jaar organisaties bij het maken van strategische en tactische keuzes op het gebied van informatiebeveiliging, identiteits- en toegangsbeheer, risicomanagement en IT-audit. Op die gebieden adviseert Theo klanten op het gebied van naleven van wet en regelgeving, risicobeheersing en operationele slagkracht. Grotere organisaties in verschillende branches in de Nederland behoren tot de klantenkring.

Theo is een ervaren Security officer met veel kennis over het effectief operationaliseren van wet- en regelgeving en de industriestandaard (ISO:27001). Zijn insteek is risicomanagement en risico-assessments in plaats van “compliance als afvinklijst”. Zijn karakter is grotendeels gevormd bij de Koninklijke Marine en het ministerie van Defensie.

Theo koppelt de theorie en de grote lijnen van de verschillende opleidingen aan zijn eigen praktijksituaties en die van cursisten waardoor de theorie direct een verbinding krijgt met de praktijk. Theo daagt cursisten vaak uit om praktijksituaties aan te halen zodat ook de andere cursisten hiervan kunnen leren. Tijdens de lessen is er veel tijd voor interactie en hij stimuleert de cursisten om hieraan op actieve wijze deel te nemen.