Project Description

Theo Heinsbroek

Theo Heinsbroek is een information security manager met veel kennis over het effectief operationaliseren van wet- en regelgeving, industriestandaards, normen, frameworks en best practices voor informatiebeveiliging en privacy. Zijn insteek is risicomanagement in plaats van – mijding waardoor (informatie) beveiliging een business enabler wordt in plaats van een stopper.

Hij geeft les in het Identity and Access Management domein van de CISSP Preparation Course en in de vakken Webbased Applications en Databases van de post HBO opleiding Network Security Professional. Theo koppelt de theorie van de opleidingen aan de praktijksituaties van de cursisten waardoor de theorie direct een verbinding krijgt met de praktijksituatie van de cursist.

Door de jaren heen heeft Theo verschillende functies en rollen binnen het vakgebied vervuld en is daardoor in staat de theorie van de vakken door meerdere views en op verschillende niveaus te doceren.

Theo vindt het belangrijk dat cursisten in een vriendelijke en open cursus setting theorie aangeboden krijgen die gekoppeld wordt aan de praktijksituaties van de cursisten. Tijdens de lessen is er altijd ruimte voor vak inhoudelijke gerelateerde discussies. Theo daagt cursisten vaak uit om praktijksituaties aan te halen zodat andere cursisten hiervan kunnen leren.

Terug naar docenten overzicht
Theo Heinsbroek