Jan van Twillert

Jan van Twillert is sinds 2014 directeur/eigenaar van OrcaSecure BV. Jan is bij OrcaSecure werkzaam als docent/trainer en beveiligingsadviseur. In 2012 heeft hij onder licentie van ESIF de Leergang Predictive Profiling ontwikkeld. Van 2008 tot eind 2013 was hij werkzaam bij het adviesbureau Promundo als beveiligingsadviseur, trainer en interim Security Manager. In de periode tussen 1998 en 2008 was hij hoofd Beveiliging bij het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waar hij leiding gaf aan een team Bedrijfsbeveiliging. In deze periode heeft hij het oefenprogramma voor objectbeveiligers ontwikkeld en met succes toegepast. In 2011 is zijn boek “Wees Voorbereid op het Onverwachte” uitgekomen waarin het oefenprogramma staat beschreven.

Jan van Twillert is ook 9 jaar werkzaam geweest in de particuliere beveiligingssector, waar hij eerst als inspecteur en later als districtsmanager verantwoordelijk was voor de kwalitatieve dienstuitvoering van de beveiliging.

Hij is zijn carrière gestart als beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine. In 2008 is Jan van Twillert gecertificeerd tot Certified Protection Professional, (CPP) bij ASIS International. In Israël heeft hij de train-de-trainer Predictive Profiling onder leiding van Chameleon Associates gevolgd, alsmede de Spotteropleiding van de Nederlandse Politieacademie en een training Security Questioning. Sinds 2012 is Jan van Twillert lid van Nationale Denktank Integrale Beveiliging.