Jochen den Ouden

Jochen den Ouden gelooft als cyber security specialist dat informatiebeveiliging alleen mogelijk is in een samenspel tussen mensen, techniek en organisatie. Deze drie schakels zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hij is Certified Ethical Hacker en geeft zowel trainingen in privacy en hacken, als dat hij zelf ook op een ethische basis bedrijven hackt om hen bewust te maken van hun informatiebeveiligingsniveau. Voor hij zelfstandig ondernemer werd, gaf hij les in informatica op Hogeschool Stenden.

Jochen is een sociale IT-er die een eerlijk verhaal vertelt. Een verhaal over de onmogelijkheid van perfecte informatiebeveiliging en over de kansen die ontstaan als mensen zich bewust worden van risico’s. In heldere taal vertelt hij en heeft hij nadrukkelijk oog voor de menselijke kant van IT security. Hij geeft EHF, EHP, ITF, ITP, SPF en AST bij Security Academy. Doordat hij in de praktijk ook als hacker werkt, kan hij de kennis die hij in de praktijk opdoet delen met de cursisten om er een extra levendige cursus van te maken.

In deze tijd is in feite ieder bedrijf een softwarebedrijf geworden. Alle organisaties, groot en klein, gebruiken data die beschermd en beveiligd moeten worden. Door het volgen van de opleidingen die hij geeft, creëert hij awareness en leidt hij cursisten op tot hackers. Door te denken als een hacker kun je jezelf beschermen tegen hackers.

Jochen den Ouden staat als ethische hacker dichtbij de praktijk. Jochen heeft inmiddels veel bedrijven van binnen gezien en zorgt ervoor dat hij in de training voorbeelden kan geven over hoe de kennis toegepast kan worden. Hij is een no-nerd, een sociaal figuur die eenvoudig kan schakelen tussen mensen met en zonder kennis van informatietechnologie.

Jochen geeft informatiebeveiliging opleidingen, ethisch hacken opleidingen, it-security opleidingen en secure programming opleidingen.