Lex Schampers

Lex heeft meer dan 40 jaar ervaring in de ontwikkeling van organisaties, (niet-) overheden en advies hierover.
Hij heeft verschillende (grote) afdelingen geleid en heeft een gecombineerde ervaring met (financiële) controle en IT en advisering binnen en buiten de organisatie.

Zijn sterke punten zijn het beheren van complexe crisissituaties en deze op te delen in beheersbare delen om de crisis op te lossen en de organisatie bruikbaar te maken.
Door zijn bedrijfseconomische ervaring en advies kan hij toezicht houden op en adviseren over de impact van de crisis op de organisatie en ermee omgaan.

Crisisbeheersing maakt deel uit van ieders leven. Een crisis kan evolueren van een eenvoudig incident of kan in een oogwenk ontstaan. Hoe ga je daarmee om? Wat is je focus en doel om de situatie te staken en terug te komen in een stabiele / normale situatie?
Vragen die in korte tijd moeten worden beantwoord en die in de toekomst gevolgen kunnen hebben voor het voortbestaan ​​van een organisatie.
De persoonlijke uitvoering zeer interessant voor de cursisten. Hoe gaat een cursist om met moeilijke (crisis-) situaties. Is de cursist persoonlijk in staat om een ​​crisis te beheersen?

Lex vindt het belangrijk dat tijdens het geven van zijn cursussen praktische oefeningen gecombineerd worden met theoretische kennis. Ook de ontwikkeling van de kennis en persoonlijke vaardigheden van de cursisten is voor Lex erg van belang. Verder hoopt hij dat cursisten na de cursus kunnen deelnemen of zelfs leiden van crisisbijeenkomsten. Gedurende de cursus van Lex zal humor en vertrouwen in de groep een grote rol spelen.