Project omschrijving

Lex Schampers

Lex heeft meer dan 40 jaar ervaring in de ontwikkeling van organisaties (niet-) overheden en advies hierover.
Hij heeft verschillende (grote) afdelingen geleid en heeft een gecombineerde ervaring met (financiële) controle en IT en advisering binnen en buiten de organisatie.

Zijn sterke punten zijn het beheren van complexe crisissituaties en deze op te delen in beheersbare delen om de crisis op te lossen en de organisatie bruikbaar te maken.
Door zijn bedrijfseconomische ervaring en advies kan hij toezicht houden op en adviseren over de impact van de crisis op de organisatie en ermee omgaan.

Crisisbeheersing maakt deel uit van ieders leven. Een crisis kan evolueren van een eenvoudig incident of kan in een oogwenk ontstaan. Hoe ga je daarmee om? Wat is je focus en doel om de situatie te staken en terug te komen in een stabiele / normale situatie?
Vragen die in korte tijd moeten worden beantwoord en die in de toekomst gevolgen kunnen hebben voor het voortbestaan ​​van een organisatie.
Ten tweede is de persoonlijke uitvoering zeer interessant voor de cursisten. Hoe gaat een cursist om met moeilijke (crisis-) situaties. Is de cursist persoonlijk in staat om een ​​crisis te beheersen?

Wat Lex belangrijk vindt tijdens het geven van zijn cursussen:

  • Ontwikkeling van de kennis en persoonlijke vaardigheden van de cursisten;
  • Praktische oefeningen gecombineerd met theoretische kennis;
  • Crisiscommunicatie en beheren / leiden of deelnemen aan crisisbijeenkomsten;
  • aantonen dat een crisis door de cursisten kan worden beheerd wanneer zij deze in praktijk brengen;
  • Tenslotte; humor en vertrouwen in de groep tijdens de cursus.
Terug naar docenten overzicht