Luuk Danes

Al van jongs af aan is Luuk geïnteresseerd in de wereld van geheimtaal. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij van cryptografie zijn beroep heeft gemaakt. Na eerst vooral veel kennis en ervaring met de technische aspecten van cryptografie te hebben opgedaan, helpt hij nu diverse organisaties met de organisatorische en strategische aspecten ervan. Dit doet hij vanuit zijn bedrijf Cryptography in Context.

Luuk stelt in zijn werk altijd de behoefte van de organisatie centraal. Daarbij spreekt hij zowel de taal van de techniek als van de business, en weet waar nodig een brug tussen die twee werelden te slaan. In de door hemzelf ontwikkelde cursus Encryptie & PKI Practitioner deelt hij zijn kennis en meer dan 10 jaar aan praktijkervaring met de deelnemers.

Als trainer leert Luuk de cursisten de werking van encryptie en PKI in de praktijk. Vaak wordt cryptografie gezien als enkel iets technisch en is het makkelijk om te verdwalen in diepgaande kennis en details. Daarom focust Luuk juist vooral op de effectieve toepassing in de praktijk, zoals het maken van de juiste technische keuzes en het goed inrichten van sleutel- en certificaatbeheer.

Een cursus moet volgens Luuk leuk en leerzaam zijn. Daarom heeft hij veel aandacht voor de actuele vragen van de deelnemers. Zijn uitgangspunt is daarbij dat, na het volgen van de cursus, de deelnemer de nieuw verkregen inzichten direct kan en zal toepassen in zijn eigen organisatie.