Marcel Feenstra

Drs. Marcel Feenstra werkt al ruim 30 jaar in de IT, in functies variërend van programmeur tot CTO, en de laatste jaren ook als Hogeschooldocent bij o.a. de Haagse Hogeschool en NOVI. Daarnaast was hij enkele jaren bestuurslid bij ISACA NL Chapter. Hij werkt op dit moment aan enkele IT-leerboeken voor het hbo, in opdracht van Boom Hoger Onderwijs.

Marcel neemt het vak van docent serieus, maar geeft les met veel enthousiasme en gevoel voor humor. Hij verzorgt onder andere CISA-, CISM- en CISSP-trainingen en zorgt ervoor dat de soms wat “droge” stof gaat leven, zodat de studenten die beter onthouden.

De laatste jaren nemen niet alleen de technologische mogelijkheden in rap tempo toe (IoT, AI, Cloud…), maar ook onze afhankelijkheid van die techniek. Om te voorkomen dat kwaadwillenden daar misbruik van maken, zijn goed opgeleide mensen onontbeerlijk om onze samenleving veilig te maken en te houden!

Bij cursussen die opleiden voor een certificatie is het uiteraard van belang dat deelnemers slagen voor het desbetreffende examen. Minstens zo belangrijk is echter, dat studenten de onderliggende concepten ook werkelijk begrijpen, zodat ze die in hun dagelijkse werk kunnen toepassen.

Marcel controleert daarom regelmatig of alle aanwezigen “het nog steeds kunnen volgen” en legt de stof zo nodig nog een keer uit. Ook streeft hij bewust naar een prettige sfeer tijdens de lessen. Daarnaast gebruikt hij regelmatig praktische voorbeelden en anekdotes, waardoor deelnemers de theorie makkelijker onthouden.