Rob van der Staaij

Dr. Rob van der Staaij is oprichter van Stysec B.V. Vanuit die hoedanigheid geeft hij advieover cybersecurity en identity & access management en verwante onderwerpen zoals risicomanagement, compliance en privacy. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring opgedaan in tal van organisaties en sectoren. Rob is ook verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Rechtsgeleerdheid, Vakgroep Strafrecht en Criminologie waar hij zich bezighoudt met cybercrime en cybersecurity. Hij geeft presentaties op internationale conferenties en hij heeft tientallen artikelen en diverse boeken gepubliceerd.

Rob is analytisch en heeft een brede kennis van cybersecurity. Hij vindt het een uitdaging om complexe onderwerpen in duidelijke en eenvoudige taal uit te leggen.

In de huidige wereld, waar alles en iedereen digitaal met elkaar is verbonden, is cybersecurity van het allergrootste belang. Mensen en organisaties moeten in staat zijn om zichzelf te beschermen tegen het groeiende aantal cybercriminelen van wie de tactieken en technieken steeds verfijnder worden. De kennis die Rob (en de Security Academy) overdraagt, is precies wat organisaties nodig hebben om zich te wapenen tegen cybercrime.

Rob heeft een gestructureerde persoonlijkheid en dit komt tot uiting in zijn trainingen. Hij houdt ervan om op tijd te beginnen (ook na de pauzes) en hij verwacht dat de cursisten hun aandacht richten op hem en de inhoud van de training. Hij stimuleert interactie en discussie en hij waardeert het wanneer studenten hieraan op actieve wijze deelnemen.