Tim Vermeulen

Tim Vermeulen heeft een passie voor security & privacy. Sinds 2001 heeft hij in verschillende security rollen gewerkt voor o.a. Logica (CMG), Tata Steel, KWF Kankerbestrijding en Schiphol. Nu verzorgt hij security awareness trajecten en geeft hij in zijn rol als Security Consultant bij Suricat organisaties advies op de verschillende gebieden van security en privacy.

Door zijn enthousiasme voor het vak kost het hem geen moeite om altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Tim vindt dat elke organisatie in staat moet zijn zich te wapenen tegen de steeds veranderende risico’s die voor de organisatie relevant zijn. Hij gebruikt hiervoor een risico gebaseerde aanpak waarbij de belangen van de ‘business’ niet vergeten worden.

Met een pragmatische insteek zorgt hij voor succesvolle implementaties van security en privacy die passen bij de doelstellingen van de organisatie. Hij schakelt hierbij makkelijk tussen de verschillende lagen in de organisatie en kan de vaak complexe materie in heldere taal uitleggen.

Met het implementeren van verschillende information security en privacy programma’s heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende sectoren en heeft hij met veel aspecten in het vakgebied te maken gehad. Het creëren van security awareness bij medewerkers is daarbij een specialiteit van Tim. Deze opgedane praktijkervaringen deelt hij tijdens de cursus graag met de cursisten, zodat de lesstof goed begrijpbaar wordt en direct ingezet kan worden door de cursisten.