Tegenwoordig komt de reguliere beveiliger het bedrijfsleven binnen via een MBO-opleiding aan een ROC. Een deel van deze instromers volgt een vervolgopleiding tot Coördinator Beveiliging waar de nadruk wordt gelegd op de organisatorische vaardigheden van het vakgebied.

Docent van de Security Academy Roelf Pot legt uit.

De studenten die direct opgeleid willen worden tot Security Manager, kunnen terecht bij diverse vierjarige HBO-opleidingen. Dit zijn pittige studies met een breed vakkenpakket waarmee je in elke branche als Security Manager terecht kan.
In het verleden was dit echter minder goed geregeld omdat er geen opleidingen tot Security Manager waren. In die dagen was je werkzaam in een branche, kreeg je promotie tot manager en had je ineens te maken met beveiligingsaspecten – wat je managementfunctie ook was.

Vanuit zowel de IT- als de procestechniek ontstond meer en meer de vraag naar integraalmanagement. Beide “bloedgroepen” kregen immers vaker met elkaar te maken, want wijzigingen en incidenten hadden uiteraard impact op elkaar. Hieruit ontwikkelde zich Business Continuity Management (BCM).

Echter liep de beveiliging, enkele uitzondering daargelaten, niet hand in hand met de groei van BCM. Waarom dit altijd gescheiden is gebleven is niet duidelijk. Misschien omdat BCM HBO denk- en werkniveau vereist en beveiligers dat vaak niet hebben? Ook waarom MT’s de afgelopen jaren niet echt gestuurd hebben om security een onlosmakelijk onderdeel van BCM te laten zijn is onduidelijk. En eigenlijk willen we dit niet weten, we willen vooruit! Deze lessen uit het verleden moeten ingezet worden om een meer integrale benadering van Safety & Security Management in uw business te verkrijgen.

Om vakbekwame coördinatoren beveiliging en ervaren managers uit andere branches op te leiden tot Safety & Security Manager, heeft de Security Academy een op maat gesneden opleiding ontwikkeld: Security & Safety Management Expert (SSME). Tijdens deze 15-daagse Post-HBO opleiding komen niet alleen alle “bloedgroepen” binnen de beveiliging aan bod, ook wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling tot manager.

Share This Post!

Recente berichten

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Tags

Review

Information Security Foundation:

[usr 3.5]

Gebasseerd op 35 klantreviews

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief!