Op initiatief van Cyber Security Centre MRA (Groot Amsterdam Regio), wordt vrijdag 13 mei in samenwerking met de Security Academy gestart met een intensieve cybersecurity training voor de ICT docenten van opleidingen van ROCvA/ROCvF en HVA. Voor deze training worden door de Security Academy trainers ingezet met specifieke cybersecurity kennis. Voor de Cyber Security Centre MRA is deze training de eerste stap in een kennisontwikkeling programma voor de ICT docenten. De komende 3 jaren worden in samenwerking met de ICT beroepsopleidingen en aangesloten cybersecurity bedrijven diverse masterclasses, docentstages en expertmeetings uitgevoerd.

MBO4 Minor ICT Security

Tevens wordt door de ICT docenten van ROCvA/ROCvF lesmateriaal ontwikkeld voor een landelijke minor ICT Security voor MBO4 ICT- Netwerkbeheer. De ICT docenten werken hierbij nauw samen met de HvA en worden ondersteund door de cybersecurity bedrijven, PvIB, Stichting Praktijkleren en Marcel Spruit, lector Cyber Security.

Cybersecurity Centre MRA

Cyber Security Centre Metropool Regio Amsterdam (CSCMRA) is een publiek-private-samenwerking van beroepsonderwijs en ICT bedrijfsleven. Binnen CSCMRA wordt gewerkt aan de ontwikkeling, validering en borging van instrumenten en onderwijsconcepten die er uiteindelijk toe moeten leiden dat de mbo4 en hbo ICT opleidingen naadloos aansluiten bij de cybersecurity praktijk. Dit doet zij door stages inhoudelijk te verbreden met alle aspecten van Cybersecurity, de ICT beroepsopleidingen te laten aansluiten op de vraag naar Cyber Security medewerkers en actieve kennisdeling en samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te versterken en te borgen.

Share This Post!

Recente berichten

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Tags

Review

Information Security Foundation:

[usr 3.5]

Gebasseerd op 35 klantreviews

Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief!