Online examens

voor SECO-Institute en Security Academy opleidingen

Recentelijk heeft de Security Academy het examenproces uitbesteed aan SECO-Institute, lees hier het artikel waarin we dat aankondigen. Het grote voordeel is dat je nu examen kan doen vanuit thuis, je werk of zelfs op het strand! Op deze pagina vind je meer informatie over hoe het werkt. Mocht je tijdens het examen tegen problemen aanlopen kan je altijd terecht bij de helpdesk van ProctorU

 

Hoe werkt het

Voor meer informatie over het afnemen van een online examen verwijzen wij je graag naar de uitgebreide informatiepagina van SECO-Institute. Wanneer je een examen gaat reserveren raden we dan ook aan die pagina goed door te nemen. Hieronder vind je een beknopte samenvatting van het hele proces. 

1. De student maakt een “Test Taker account” aan bij ProctorU via de URL op de SECO-Institute website. 

Nadat je een "Test Taker account" hebt gemaakt of hierop bent ingelogd is het mogelijk om je examen te reserveren. Zorg dat je het juiste examen reserveert. Doe dit 72 uur voorafgaand aan de examendatum om onnodige additionele administratiekosten te voorkomen. Mocht je toch graag binnen 72 uur het examen doen, brengt ProctorU zo’n 12 dollar in rekening. Deze kosten worden niet vergoed met de examenvoucher die je van ons ontvangt bij een cursus.

 

let op, de tijden worden aangegeven met een "12 uurs tijdnotatie" dus geef juist aan of u het examen AM of PM wil reserveren. 

2. De examenvoucher

Op de brief die studenten op de laatste lesdag van een Practitioner- of Expert opleiding ontvangen staat een examencode. Deze code kan je bij het reserveren van het examen invoeren op de “exam fee” pagina. Let op dat de eventuele additionele kosten van punt 1 niet worden vergoed met deze code.

Cursisten van de Foundation kunnen een examen rechtstreeks boeken bij ProcturU op de site van SECO Institute ("Schedule exam").

 

Als u een examen selecteert in ProctorU, selecteer dan bij “Term” het juiste jaartal. Afhankelijk van het jaar waarin u cursus hebt gedaan, moet u hierbij het juiste examen selecteren. Het jaartal (versienummer) van het cursusmateriaal staat vermeld op iedere achterkaft van de sheets.

 

Heeft u dus in 2017 een cursus gedaan dan moet u bij “Term” selecteren: "Exams version 2017 (corresponding to the 2017 version of the courseware)"

 

Controleer dus op uw cursusmateriaal welke versie u heeft.

3. Examen gepland

Wanneer het examen is ingepland gaat er een timer lopen. Wanneer deze timer op 0 komt verschijnt er een “start” knop waarop de student kan klikken om het examenproces te starten.

4. Systeemeisen

De laptop of desktop computer die de student gebruikt moet aan bepaalde systeemeisen voldoen. je kan je computer testen met behulp van deze testpagina van ProctorU. De systeemeisen zijn:

  • Windows of MAC computer
  • Webcam (intern of extern) 
  • Microfoon
  • Adobe Flash Player v12
  • Adobe Shockwave player

Lukt het configureren van de computer niet, ga dan vooral verder met de volgende stap. Je wordt dan gekoppeld aan een hulplijn die je verder kan helpen met de configuratie.

5. Een koppeling met "de Proctor"

Wanneer de student op start heeft geklikt wordt er een koppeling gemaakt met een “Proctor”. Dit is een persoon achter een computer die meekijkt tijdens het doen van het examen zodat er geen fraude kan worden gepleegd.

 

De Proctor verifieert de identiteit van de student en vervolgens dient er een app gedownload te worden. Via deze software krijgt de Proctor controle over de webcam, microfoon en indien nodig het toetsenbord. De Proctor kan en mag niets doen op de laptop zonder toestemming van de student.

6. De laatste check

De Proctor checkt nogmaals of alle instellingen juist zijn voor het examen. Mocht dit nog niet in orde zijn, dan helpt de Proctor met de configuratie.

 

De student dient zijn werkplek te laten zien zodat de Proctor kan controleren of er geen boeken en/of spiekbrieven zijn. Bij dit onderdeel is het handig een spiegel of achterkant van een dvd bij de hand te hebben zodat de hele kamer kan worden getoond in de reflectie. Wanneer dit proces is afgerond is de student klaar om te starten met het examen.

7. Na het examen

Na het afronden van het examen worden de resultaten nagekeken door de, door SECO-Institute toegewezen, “assessor” en ongeveer één maand na het doen van het examen ontvang je de uitslag.

 

Wanneer de uitslag onverhoopt onvoldoende is, kan de student contact opnemen met de Security Academy voor een tweede gratis examenvoucher code. Mocht de student de herkansing ook onvoldoende scoren, dient de student één jaar te wachten voordat hij/zij een nieuwe poging mag doen. Na de tweede poging zijn de kosten voor het examen voor de kandidaat.

 

Online examen bij ons op locatie

Mocht je toch om wat voor reden dan ook liever het examen bij ons op locatie doen, bieden wij een oplossing. Redenen hiervan zouden kunnen zijn:

  • Het is niet mogelijk/wenselijk bepaalde software te instaleren op mijn werkcomputer*
  • Geen rustige werkplek beschikbaar 

Wanneer dit het geval is, bieden wij de mogelijkheid het examen bij ons op locatie te doen. Wij stellen dan een ruimte en een juist geconfigureerde laptop beschikbaar waarop je het examen mag doen.

 

*) ProctorU moet, om fraude bij online examens uit te kunnen sluiten, bepaalde software gebruiken en rechten op uw computer hebben. Wij hechten eraan te melden dat ProctorU in haar privacy statement zich strikt houdt aan de FERPA guidelines en hierop geauditeerd wordt door AACRAO. Zie voor meer informatie de uitgebreide informatiepagina van SECO-Institute.

 

Wil je gebruik maken van deze dienst, is het belangrijk dat je éérst contact opneemt met ons alvorens je een examen gaat reserveren bij ProctorU.

Het reserveren van een ruimte en laptop kan minimaal 4 dagen en maximaal drie weken voorafgaand aan je wenselijke examendatum. Mocht je vervolgens problemen ondervinden bij het reserveringen van het examen bij ProctorU kan je altijd terecht bij hun helpdesk.

 

Het reserveren van een ruimte en laptop kan via info@securityacademy.nl of via 0348 40 80 61

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.