Beste relatie,

Een start van een nieuw jaar is vaak het moment om elkaar het beste te wensen en nieuwe plannen te maken. Uiteraard wensen wij je daar alle goeds bij toe en ondersteunen we je waar dat gewenst is.
In deze nieuwsbrief lees je over de nieuwe ISO27001 en ons webinar daarover, een interview met Eugenie Verhaar over de NEN7510, het vernieuwde en uitgebreide BIO leertraject en we tippen een tof SECO-Institute webinar!

ISO Webinar met Ernst Oud

Zowel de ISO27001 als ISO27002 zijn nu vernieuwd en op elkaar afgestemd. In dit webinar bespreken we de belangrijkste veranderingen in de ISO27001 norm, alsmede de impact van deze wijzigingen in implementatie trajecten en voor ISO27001 gecertificeerde organisaties. Dit webinar is op 19 januari en wordt gegeven door expert: Ernst Oud.

Schrijf je in voor dit ISO 27001:2022 Webinar!
BIO Foundation én Practitioner

Er was tot nu toe soms wat verwarring in de markt over de diverse cursussen voor de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid). Zo is er een 2 daagse basiscursus waarvoor je een examen kan doen en een certificering kunt behalen. Daarnaast is er een meer gevorderde cursus voor toepassing van de BIO in de praktijk. En deze cursus is ontwikkelt door de Security Academy. Helaas was daar geen examenmogelijkheid bij.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we als Security Academy een samenwerking hebben bereikt met VHLS, de uitgever en exameninstantie achter de basiscursus.
Vanaf nu kun je voor beide cursussen terecht bij de Security Academy en kun je ook examen doen, zowel voor de 2 daagse BIO Foundation cursus en de inmiddels naar 3 dagen uitgebreide BIO Practitioner cursus. Wanneer in de toekomst de BIO wordt aangepast aan de nieuwe ISO27001/2, zal dit ook in de cursus verwerkt worden.
Lees hier meer over de 2 daagse BIO Foundation cursus en hier over de BIO Practitioner.

Wil je advies over welke cursus beter bij jouw reeds aanwezige kennis en ervaring past, dan kun je ook persoonlijk studie-advies aanvragen.

Interview met Eugenie Verhaar

Ter gelegenheid van de nieuwe eendaagse NEN 7510 Praktische Normtraining hebben we een zeer ervaren deskundige ten aanzien van de zorgsector en intiator van deze nieuwe cursus geïnterviewd: Eugenie Verhaar!

In het interview verteld Eugenie wat de verschillen zijn tussen de NEN 7510 en de ISO 27001. En over het hoe en waarom van certificeren tegen deze NEN 7510.

Lees hier het interview
Tip: SECO-Institute Webinar

SECO-Institute geeft 1 februari een webinar met als onderwerp: “Security at scale in an Agile organization”. Koen Hendrix van Zendesk vertelt over zijn ervaringen met Security teams opzetten in Agile organisaties. Een zeer interessant Engelstalig webinar om bij te wonen!

Klik hier of op de afbeelding om er meer over te lezen.

Upcoming event: Security Leadership

Op 7 februari is er weer een editie van Security Leadership! Wij zijn natuurlijk weer aanwezig, jij ook? Je kan je inschrijven via deze link of door op de afbeelding te klikken.

Wil je deze nieuwsbrief ook in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!