De 10e editie van Security Academy Unlocked was een groot succes.
Ruim 90 deelnemers waren naar Den Haag gekomen om de presentatie over Dark Web van TNO bij te wonen.

Security Academy Unlocked Dark Web

Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij TNO, heeft na het welkomstwoord van Rick Strijbos een introductie gehouden over de mogelijkheden en gevaren van Internet of Things.
Geïllustreerd werd hoe een levensreddend middel als een pacemaker misbruikt kan worden als een liquidatiemiddel.

Daarna hield Rolf van Wegberg, researcher bij TNO, de presentatie ‘Come over to the dark side: unravelling criminal activities on the Dark Web’.
Hij stipte aan dat de anonimiteit die het Dark Web biedt, op gespannen voet staat met het vertrouwen dat nodig is voor interactie. En dat daar ook een sleutel ligt voor een adequate opsporing van onwettig handelen.

Na afloop van beide presentaties hoorden we tijdens de borrel veel positieve en enthousiaste geluiden over Security Academy Unlocked.
“Wat een leuke avonden met interessante sprekers weten jullie er toch altijd weer van te maken”, aldus een trouwe bezoeker.

Kon u niet bij de Security Academy Unlocked Dark Web aanwezig zijn, maar bent u wel geïnteresseerd in het onderwerp?

Op 3 september 2019 start de tweedaagse Dark Web Foundation cursus bij de Security Academy.
Deze cursus is ontwikkeld samen met TNO en biedt een inleiding tot de belangrijkste concepten zoals Darknet, Tor, Blockchain, Bitcoin, Dark Markets en de opkomende economie van “criminaliteit as-a-service”.

Kijk hier voor meer informatie over de Dark Web Foundation.


De datum voor de volgende editie van Security Academy Unlocked is ook al bekend: dinsdagavond 8 oktober.
Samen met de ING organiseren we deze Unlocked over de door ING ontwikkelde game Red vs Blue, op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost.
Houdt deze datum alvast vrij in uw agenda!


Wilt u op de hoogte blijven van Security Academy Unlocked sessies of andere evenementen, meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief: