Security Academy Unlocked – Enexis

3 november 2022 | 15:30 – 19:00 | Gratis

De volgende Security Academy Unlocked komt er weer aan! Op donderdagmiddag 3 november organiseren we de volgende editie in samenwerking met Enexis. Tijdens deze Unlocked krijgen we een inkijk in de Cybersecurity van een netbeheerder met o.a. de Operational Technology (OT) omgeving van Enexis.

De aanpak van Cybersecurity en Operational Technology (OT) security bij Enexis

Mauriche Kroos (Group Information Security & Data Protection Officer), Philip Westbroek (OT Security Officer) van Enexis nemen je mee in de breedte en diepte van cybersecurity bij de netbeheerder Enexis, gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring in het security werkveld. Philip gaat specifiek in op cybersecurity van de operationele techniek (OT security). Dit zijn de systemen die noodzakelijk zijn voor het dagelijks beheer van het elektriciteitsnetwerk. Tijdens deze presentatie zullen ze je vertellen waarom dit onderwerp steeds belangrijker wordt, wat Enexis allemaal doet om zo veilig mogelijk te zijn en op welke manier hierbij samengewerkt wordt met andere partijen.

Cybersecurity bij Enexis gaat vooral over de continuïteit van de primaire processen en niet over IT, cyber of compliance alleen. Er schuilt een hele diverse wereld achter cybersecurity bij Enexis. Laat je verrassen of bevestigen in deze Unlocked sessie!

  • Hoe de verschillende aandachtsgebieden van informatiebeveiliging binnen Enexis samenhangen middels het concept “integrale security”.
  • Hoe netbeheerder Enexis omgaat met generieke dreigingen en cyberrisico’s zoals ransomware, maar ook met specifieke cyberrisico’s in het OT domein.
  • Op welke wijze Enexis de steeds intenser wordende cyberrisico’s van vitale netwerken identificeert en mitigeert.
Programma
15:30 Inloop
16:00 Opening door Security Academy, Rick Strijbos
16:05 Sessie door Enexis
17:30 Hapje, drankje & netwerken
19:00 Einde

Locatie:

LAB.073 Enexis
Orthen 63
5231 XP, ‘s-Hertogenbosch