Ferdinand Uittenbogaard

Ferdinand is een recht voor zijn raap, no nonsense professional met 25 jaar ervaring in de ICT. Hij is een security auditor, een parttime CISO en een privacy specialist. Hij is ook een reservist in het Cyber domein.
Zijn werk bestaat er uit kennis over risico’s over security en privacy uit te leggen aan anderen. Ferdinand geeft graag les omdat hij deze skill dagelijks nodig heeft.
Sinds hij 13 geleden roken heeft verwisseld voor kickboksen, vindt zijn omgeving hem helemaal zen en zonder stress. Hij is getrouwd en heeft twee dochters.

Ferdinand heeft een juridische achtergrond, maar geeft les in Security, Auditing en Privacy. Volgens hem moet alle informatie gebaseerd zijn op ‘evidence’. Zijn favoriete vragen zijn: Hoe weet je dat? En waarom denk je dat? Occam’s razor en bewijs zijn fundamenteel om te werken in het vakgebied van security en auditing. En hoe weten we wat we weten? (Epistemologische discussies zijn altijd welkom bij Ferdinand)

Kennis en ervaring zijn goed om te hebben, maar niet voldoende. Certificeringen zijn belangrijk. Ferdinand geeft je de kennis die je nodig hebt je examens in een keer te halen zonder stress.
Ferdinand probeert zijn enthousiasme voor zijn kennisgebieden over te brengen. Security, auditing en privacy zijn pittige onderwerpen die saai gevonden kunnen worden. Maar als je de schoonheid en complexiteit leert waarderen worden de lessen leuk, praktisch en leerzaam.