Certified Implementer of ISO27001:2013

Leer in 3 dagen een ISMS te implementeren volgens de ISO27001

Inleiding

 

Tijdens de opleiding Certified Implementer of ISO27001:2013 leert u een Information Security Management System (ISMS) dat aan de eisen van ISO27001:2013 voldoet op te zetten en toe te passen in uw eigen organisatie.

De ISO 27001:2013 en de ISO 27002 zijn op dit moment de security normeringen die internationaal veelvuldig worden gevraagd door klanten. Met het ISO27001:2013-diploma op zak wordt u internationaal erkend als security professional en verhoogt u de marktwaarde van zowel uzelf als uw bedrijf.

 

Doelgroep

 

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich gaan bezighouden of zich al bezighouden met de implementatie van de ISO27001:2013- en ISO27002-norm. In deze cursus wordt u begeleid de examenstof eigen te maken zodat u het examen succesvol kan afronden.

 

Voorkennis

 

Voor deze opleiding is geen voorkennis noodzakelijk, echter enige basiskennis van informatiebeveiliging wordt wel aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan de Information Security Foundation opleiding te volgen voorafgaand aan deze opleiding.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig, de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het cursusmateriaal 
 • Het ISO 27001 examen
 • Catering

Examen en certificering

Het examen zit inbegrepen bij de opleiding en wordt online afgenomen. Hier vindt u meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat. Na succesvolle afronding van het examen ontvangt u het diploma "Certified Implementer ISO27001" van de Security Academy.

Exameninformatie

 • Taal examen: Engels, maar het is toegestaan open vragen en cases in het Nederlands te antwoorden
 • Type examen: Online examen (u dient dit examen zelf te reserveren, hier vindt u meer informatie over hoe dit werkt)
 • Examentijd: 120 minuten

Prijs

De cursusprijs bedraagt €1.950,− exclusief BTW.

 

Opleidingsdata & inschrijven Nederland

Opleidingsdata & inschrijven België

 

Modules

 • Module 1 - ISO27001 2013

  Tijdens de eerste dag van de cursus wordt de norm uitgebreid besproken en komt ter sprake hoe ISO27001 de managementcyclus voor informatiebeveiliging beschrijft en hoe invoering van de norm in grote lijnen in de praktijk verloopt. De focus tijdens deze dag ligt enerzijds op kennis verwerven van de norm en anderzijds op de toepassing ervan door het maken van een projectplan en beleid, het uitvoeren van een risicoanalyse en het opstellen en uitvoeren van het verbeterplan.

 • Module 2 - Invoering van de ISO27001 2013

  Vanaf dag 2 gaan we de diepte in. Na een meer gedetailleerde blik op ISO27001 en ISO27002 leert u hoe invoering van de norm kan verlopen en hoe ook het continu verbeteren van het informatiebeveiligingsproces geïmplementeerd kan worden. Dit deel van de cursus is in hoge mate interactief. Aan de hand van een casus voert u een risicoanalyse uit en worden de gekozen maatregelen uit de casus plenair besproken (met de nadruk op het verloop van de implementatie ervan).

 • Module 3 - Invoering van de ISO27002

  Op deze dag wordt dieper ingegaan op de maatregelen zelf. Want plannen maken en uitvoering toetsen is absoluut noodzakelijk, maar uiteindelijk zijn het toch de maatregelen zelf waardoor de beveiliging beter wordt. We bespreken de hoofdstukken uit ISO27002, de samenhang met ISO27001 en vooral welke maatregelen welke risico's wegnemen of niet. Als laatste onderwerp op de derde dag komt het certificatieproces aan de orde of algemener: wat het betekent om compliant te worden en te blijven aan ISO27001 en hoe een externe toets daarop verloopt.

 • Praktische informatie

  • Cursusduur: 3 lesdagen
  • Het officiële cursusmateriaal wordt via de Online Student Portal aangeboden
  • Studiebelasting: 33 uur, als volgt opgebouwd
   Contacturen: 21 uur (drie dagen van acht uur, minus pauzes en inclusief examen)
   Zelfstudie 12 uur ter voorbereiding op de cursus
  • Het officiële examen zit inbegrepen bij de cursus

  Testimonials

  • Dit is een cursus waarmee je in korte tijd een grondig inzicht in de ISO 27001 standaard krijgt.Anoniem
  • Duidelijke cursus met goede interactie met de cursisten. vriendelijke en goede trainers die ervoor zorgen dat iedereen snapt waar het over gaat. Kortom, je gaat niet alleen met een papiertje naar huis, je snapt wat je geleerd hebt.Anoniem

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  Anderen bekeken ook

  Uw Internet Explorer versie is verouderd.

  Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

  Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.