Informatie

 • 5 cursusdagen

 • 40-60 uur zelfstudie

 • €3.450,- exclusief btw

 • per 01 januari 2023:

  €3.750,- exclusief btw

Inschrijven

Is dit de cursus voor u?

Wanneer u niet zeker bent van uw keuze, kunt u studieadvies aanvragen.

Opleidingsadvies

Voor wie

 • U wilt uzelf op praktische wijze voorbereiden op het internationale CRISC®-examen

 • U oefent in uw organisatie de taak van informatiebeveiliger of Information Security Risk Manager uit en u wilt uzelf profileren als geaccrediteerd professional

 • U wilt niet alleen de theorie leren, u wilt de stof ook leren begrijpen

CRISC® Certification | Preparation Course

Inleiding

Tijdens de CRISC® (Certified in Risk and Information Systems Control) -cursus wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van Information Risk Management. Na afronding van de cursus heeft u een gedegen kennis van de 4 domeinen om deze in de praktijk toe te kunnen passen en bent u geheel voorbereid op het internationale CRISC®-examen.

Onlangs is het CRISC®-curriculum door ISACA rigoureus op de schop genomen. De inhoud van de 4 domeinen is daarbij op een flink aantal onderdelen grondig gewijzigd. Deze wijzigingen hebben ook gevolgen voor het examen. Per 1 augustus 2021 zal het examen worden aangepast aan het nieuwe CRISC®-curriculum en gelden er nieuwe exameneisen. Uiteraard heeft de Security Academy de wijzigingen al doorgevoerd in het lesprogramma, zodat u zich nu al kunt voorbereiden op het nieuwe CRISC®-examen.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CRISC®-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CRISC®-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CRISC®-cursus onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen – door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

De CRISC®-cursus bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin de theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CRISC®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt.

Doelgroep

De CRISC®-cursus is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze cursus wordt u begeleid de examenstof eigen te maken zodat u het examen succesvol kan afronden.

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan eerst de cursus Information Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

Twijfelt u over of dit de juiste opleiding is voor u?

Naar de studiewijzer

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • De officiële ISACA® CRISC® Review Manual
 • 12 maanden Online Subscription tot de officiële ISACA® CRISC® Review Questions, Answers & Explanations Database
 • Aanvullend cursusmateriaal (ISACA® cursusslides, oefenvragen)
 • Proefexamen
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

 • Het (Engelstalige) CRISC®-examen

Slagingsgarantie

Behaalt u onverhoopt het CRISC®-examen niet, dan mag u bij ons gratis de opleiding (of onderdelen hiervan) opnieuw volgen. U kunt kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen en de lessen indien er plaatsen beschikbaar zijn.

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is. Hier vindt u meer informatie over btw-vrijstelling.

Module 1 – Governance

 • De focus van deze module is hoe IT-risico’s de bedrijfsmiddelen en bedrijfsdoelstellingen van de organisatie kunnen beïnvloeden, het beleggen van rollen en verantwoordelijkheden en het opzetten van beleid voor risicomanagement.

Module 2 – IT Risk Assessment

 • De focus van deze module ligt op het identificeren en analyseren van risico’s, het ontwikkelen van risicoscenario’s en het opzetten van een risicoregister.

Module 3 – Risk Response and Reporting

 • De focus van deze module ligt op het beleggen van risico-eigenaarschap, het selecteren van de juiste opties om risico’s aan te pakken en het monitoren van risico’s en de effectiviteit van maatregelen.

Module 4 – Information Technology and Security

 • De focus van deze module ligt op architectuur, IT-technologie, securitymaatregelen, awarenessprogramma’s en privacy.

Proefexamen

 • De laatste lesdag wordt afgesloten met een uitgebreid Engels proefexamen, zodat u voor uzelf goed kunt beoordelen in hoeverre u al klaar bent voor het officiële examen.

Examen & Certificering


Het CRISC®-examen wordt afgenomen door ISACA® en zit niet bij de cursus inbegrepen. Het is ook mogelijk het examen online af te nemen.

Omdat wij Accredited Training Partner zijn kunt u bij ons een ISACA® examenvoucher kopen voor €595 ex btw. Wilt u dit liever zelf via ISACA® regelen? Dat kan via de website van ISACA®. De examenkosten bedragen dan $575 voor ISACA® leden en $760 voor niet ISACA® leden.

Wanneer u zich voor een examen inschrijft, krijgt u een jaar de tijd om het examen met succes te voltooien. In dat jaar dient u ook de eventuele herkansingen te doen. De tijd tussen twee opeenvolgende examenpogingen is gesteld op minimaal 48 uur.

Na succesvolle afronding van het CRISC®-examen kunt u, indien u voldoende werkervaring heeft, uw CRISC®-titel bij ISACA® aanvragen.

Dit CRISC®-examen is een theoretisch examen waarvoor veel parate detailkennis is vereist. Dit betekent dat er na de cursus nog veel tijd in de voorbereiding op het examen moet worden gestoken. De vermelde hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen is een minimum. De werkelijke belasting kan hoger zijn en verschilt sterk per persoon.

Op onze examenpagina vindt u meer informatie over examens.

Klik hier voor meer informatie

CRISC® Preparation Course docenten

De Security Academy zet enkel docenten in uit de praktijk. Hieronder vindt u een overzicht van de docenten voor deze cursus.

 • Cursustijden: 9.00 tot ongeveer 16:30. Om 8:30 staat de koffie klaar.

 • Lunch is inbegrepen, indien klassikaal en bestaat uit een buffet met o.a. verse broodjes. Heeft u allergieën of dieetwensen? Gelieve dit tijdig door te geven.

 • Locatie Nederland:
  De Bleek 11
  3447 GV  Woerden, Nederland
  Routebeschrijving

  Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, gratis parkeren achter het pand.

 • Bij deelname aan een cursus of opleiding gaat u akkoord met onze opleidingsvoorwaarden

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
 • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.