Bert Buitenhuis

Cryptografie & IT-Security | CPT

Bert Buitenhuis

Bert Buitenhuis (1951) heeft een ruime ervaring op het gebied van ICT in het  algemeen en Security en Network Technology in het bijzonder. De laatste jaren werkt hij als hogeschooldocent aan de Hogeschool Utrecht op het gebied van analyse, architectuur en ontwerp van ICT infrastructuren en daarnaast op het gebied van cryptografie en digitale forensische technieken. Naast deze vaste betrekking werkt hij als consultant en cursusleider op het gebied van de genoemde specialismen voor zijn eigen bedrijf. 

 

Bert studeerde in de zeventiger jaren van de vorige eeuw Informatietechnologie aan de HTS Amsterdam en rondde recentelijk (in 2007) de masterstudie Security in Information Technology af aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij mag daarvoor de titel Master Security in Information Technology gebruiken. Zijn afstudeerwerk heeft hij gedaan op het gebied van Side Channel Analysis, in het bijzonder cryptanalyse van smartcards. 

 

In het verleden werkte Bert als ontwikkelaar communicatiesystemen op software- en hardware-gebied bij Philips en Lucent in Hilversum. Ook heeft Bert cursussen gegeven op het gebied van cryptografie aan securityspecialisten van de Koninklijke Luchtmacht. Momenteel is hij coördinator van de minor Information Systems Security aan de Hogeschool Utrecht.

 

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie van Internet Explorer 8 of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome.